GORAN MEHKEK Cropix
ZANIMLJIV DETALJ

‘Igrači Chelseaja su bili ljuti, nisu htjeli mijenjati dresove! Šalimo se da im moramo pustiti u Londonu‘

Dino Perić je otrkio i što je Dinamu donio Ante Čačić i zašto ga smatra trenerskom veličinom
Piše: Sportske novosti/Dražen AntolićObjavljeno: 10. rujan 2022. 09:25

Dino Perić je bio jedan od najboljih pojedinaca u velikoj pobjedi Dinama nad Chelseajem u prvom kolu Lige prvaka. U velikom intervjuu za Sportske novosti je, između ostalog, otkrio kako su Chelseajeve zvijezde bile bijesne nakon poraza na Maksimiru pa neki od igrača nisuhtjeli mijenjati ni dresove. Perić je svoj ipak ulovio.

"Nisam neki specijalan kolekcionar dresova, ali volim ga imati za uspomenu, pogotovo kad su ovako velike utakmice. Dobio sam dres od Kaija Havertza."

Koji vam je dosad bio najdraža uspomena?

"Imam ih od Cityja, Šahtara, Seville... Inače, komentirali smo u svlačionici kako ne smijemo pobijediti Milan da nam daju koji dres jer ovi su bili ljuti na nas, velika većina igrača nije uspjela doći do dresa Chelseaja. Samo smo ih ulovili tri-četiri...", rkeao je Perić pa dodao:

"Moramo se malo šaliti, valjda bismo im trebali u Londonu pustiti da se zamijenimo", prasnuo je Dino u smijeh.

To je zadnje kolo, dotad morate osigurati prolaz pa ste mirni.

"E, da, da, da, to bi bilo lijepo."

Promijenili ste niz trenera zadnjih godina, što je Ante Čačić donio? Što je njegova posebnost?

"Najviše je donio mirnoću. Mislim da bismo se svi složili oko toga. Maksimalno nas je smirio jer Dinamo nosi stres i to stalan jer pritisak je rezultata u prvenstvu i u kvalifikacijama. Moraš ući u Europu, pa napraviti iskorak u njoj... Navijači nikad nisu zadovoljni, ako pobijediš doma 1:0 nije dobro jer mora biti 3:0. Donio je veliki nivo smirenosti, uz neke taktičke zamisli, zato izgledamo tako dobro..."

Zdravlje je tip-top.

"Baš tako. Istaknuo bih stožer koji mi maksimalno izlazi u susret. To mi je najviše značilo. Uvijek bi emocija prevladala pa bih igrao i sam osjetio umor, dogodile su se ozljede... Sad ako nisam sto posto ne ulazim u utakmicu. Sve se radi totalno drugačije. Trener Čačić odlučuje, recimo išli smo u Koprivnicu na gostovanje, nije imao tko igrati stopera, ali svejedno me je odmorio i stavio Ristovskog. Koji to nivo trenera moraš biti da preuzmeš takvu odgovornost. Što da rezultat ne bude dobar pa te krenu bušiti sa svih strana..."

Postojalo je zanimanje nekih klubova za vas u prijelaznom roku, pojedini s Bliskog istoka i dalje bi vas htjeli, ali je li to sad moguće ili ste barem do zime sigurno u Dinamu?

"Mislim da je do zime u igri isključivo Dinamo. Što reći, igram Ligu prvaka, vidim da možemo, ekipa i atmosfera su vrhunski, u gradu je odlično raspoloženje, fokusiran sam samo na Dinamo...", odgovorio je Dino koji bi mogao igrati u daleko jačim ligama nego što su azijske.

Dino se oženio u lipnju...

"Bilo je predivno, praktički smo od 18. godine skupa, sad smo napravili korak dalje. Možda smo trebali ranije, ali uživamo zajedno. U braku je super, kao i prije, nema nikakvih svađa...", uz smijeh će Perić.

Supruga je također Osječanka, Kristina. U nekim ranijim intervjuima ste spominjali da ste htjeli studirati arhitekturu, da biste voljeli živjeti na selu i baviti se poljoprivredom... Je l’ što ostalo od toga?

"Ostalo je, ali morat će pričekati još koju godinu. Na fakultet definitivno neću ići, dosta sam života posvetio nogometu, želio bih nakon toga uživati u nekim stvarima. Dakle, planovi su mi građevina i poljoprivreda. Već gledam nešto u Osijeku, to je smjer u kojem ću ići. Volio bi živjeti na osami."

U Slavoniji?

"U Slavoniji, blizu grada, kad bih imao svoje imanje to bi bilo najljepše. Kad govorim o poljoprivredi mislim na zdrav uzgoj za svoj gušt i obitelj. Samo ne životinje...", zaključio je Perić.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
26. travanj 2024 16:47