Iyayi Atiemwen više nije igrač Dinama

 DAMIR KRAJAC/CROPIX Cropix
SVE JE U ZNAKU MODRIH

Ima neka tajna veza! Bivši igrač Dinama doveo dinamovca u klub koji je prošle sezone šokirao Dinamo

Iyayji Atiemwen je potpisao novi višegodišnji ugovor s moldavskim prvakom Šerifom iz Tiraspolja
Piše: Sportske novostiObjavljeno: 29. lipanj 2022. 11:28

Iyayji Atiemwen više nije igrač Dinama. Nigerijac je napustio svlačionicu Modrih i potpisao za Šerif iz Tiraspolja koji je prošle sezone briljirao u Europi. U kvalifikacijama su pobijedili Crvenu zvezdu, a onda i Dinamo, da bi potom u Ligi prvaka šokirali Real Madrid i Šahtar.

Atiemwen je u Dinamo stigao još 2019. godine kao najskuplji transfer u povijesti Gorice koja je za njega dobila 2.65 milijuna eura. Iako je imao nekoliko dobrih utakmica i važnih golova, u Dinamu se nikada nije do kraja uspio nametnuti. Za Modre je odigrao 58 utakmica i zabio 12 golova, te upisao osam asistencija, a s Maksimira je selio i na posudbe u Lokomotivu, Omoniju i Goricu u kojoj je proveo i proljetni dio prošle sezone.

Dinamo je, navodno, 26-godišnjeg napadača pustio bez odštete, ali ima pravo na 20 posto od idućeg transfera. Šerif se na službenim kanalima već pohvalio novim pojačanjem koje je u klub stiglo zahvaljujući bivšem dinamovcu Stjepanu Tomasu koji je nedavno sjeo na klupu moldavskog prvaka. Tako je Dinamo ustupio napadača Dinama bivšem braniču Dinama u klub koji je prošle godine Dinamo udaljio od Lige prvaka.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
26. travanj 2024 12:12