MI NEWS/NURPHOTO/SHUTTERSTOCK EDITORIAL/PROFIMEDIA Mi News/nurphoto/shutterstock Editorial/profimedia
LJUDINA OD DVA METRA

‘Imam rješenje, s njim bi Dinamo svake godine osvojio naslov prvaka Hrvatske! Samo kakvu on plaću ima...‘

Svojevremeni slovenski napadač kratku epizodu svoje je karijere proveo u zagrebačkom Dinamu
Piše: Davorin OlivariObjavljeno: 16. studeni 2023. 06:05

Nakon što je sa svojom reprezentacijom Kosova u nedjelju pobijedio Izrael (1:0), 56-godišnji Primož Gliha u razgovoru za Sportske novosti osvrnuo se na situaciju u reprezentaciji, a kako je svojevremeni slovenski napadač jednu kratku epizodu svoje karijere proveo u zagrebačkom Dinamu, onda su upravo Modri bili jedna od neizostavnih tema. Ima li na Kosovu igrača za Dinamo?

- Ima! Iz moje reprezentacije vratar Arijanet Murić. Brani u Engleskoj, za Burnley. Prije toga bio je u Manchester Cityju. S njim bi Dinamo svake godine osvojo naslov prvaka Hrvatske! Sjajan je vratar, odličan čovjek. Ima skoro dva metra. Sad su u Burlney na ljeto doveli mladog reprezentativca Engleske, Jamesa Trafforda, pa je Murić rezerva. Brani na kup utakmicama, za ‘desetku’. Samo što on ima veliku plaću u Engleskoj. Ali Dinamo ne bi pogriješio kad bi ga doveo.

Inače, s Glihom smo gledali onu nesretnu utakmicu Dinama u Prištini, kad su Modri poraženi od Ballkanija s 0:2. Modrima sad trebaju pobjede nad Astanom na gostovanju i Ballkanijem u Maksimiru da uhvati europsko proljeće u Konferencijskoj ligi. Može li Ballkani u Zagrebu opet iznenaditi Modre?

- Ballkani je kod kuće izgubio od Astane. To me malo iznenadilo. Nakon pobjede nad Dinamom očito su mislili da protiv Astane ne trebaju dati sve od sebe, pa su posrnuli. Ali Ballkani će u Zagrebu igrati svoju igru i teško je predvidjeti kako će završiti ta utakmica. Jer Dinamo ne izgleda dobro u ovom trenutku. Svi navijači Dinama sada trpe. Rekao sam vam da hrvatska reprezentacija uvijek nađe mogućnost da se izvuče iz svih, i onih najtežih situacija. Dinamo mi ne izgleda tako. Zato Modri moraju biti itekako oprezni i protiv Astane i protiv Ballkanija, jer može im se dogoditi neugodnost - zaključio je Primož Gliha.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
03. svibanj 2024 23:19