Foto: Cropix, Ilustracija: SN
TOTALNA MOBILIZACIJA

Imamo poruke Mamićevih sljedbenika: ‘Hoće li netko godišnju članarinu za Dinamo? Plaća firma mog starog‘

Doznali smo i s kojom petoricom povjerenika Mamić želi preuzeti vlast u Skupštini
Piše: Tomislav JuranovićObjavljeno: 28. veljača 2023. 12:42

Nakon što je jutros u javnosti osvanula glasovna poruka Zdravka Mamića koji hrabri svoje sljedbenike u želji da što većim brojem učlanjenja baš njegovi povjerenici uđu u Skupštinu kluba 9. ožujka, ubrzo su društvenim mrežama i privatnom komunikacijom krenule kolati i brojne poruke. U njima, bez skrivanja, provodi se Mamićeva zadana agenda: bianco pozivima, besplatnima, zove se dinamovce da učlane sebe, obitelj, susjede. Besramnost proživljava kulminaciju...

Mamić eksplicitno u audio-snimci govori kako agresivnim učlanjenjem želi u Skupštini "najmanje četiri naša povjerenika, a onda i petog da dodamo, da vidimo tko je taj peti, a da je naš i da ga izguramo", jer, veli Mamić, ovo je borba za život ili smrt, a "svaki drugi scenarij bio bi dokaz da smo potpuno nesposobni..."

Kako to funkcionira u stvarnosti, dokazuju i "screenshotovi" poziva preko grupa na društvenim mrežama ili komunikacijom na WhatsAppu, u kojima se vidi da se stvar kapilarno proširila na razne Dinamove grupe. Mamić u snimci govori kako će on sve platiti, no u igri je i negdašnji Dinamov igrač, Dubrovčanin Mario Bonić, koji također obećava sudjelovati u svim troškovima. Bonić inače ne krije da je Mamićev sljedbenik.

image
Screenshot

"Dobili smo 250 besplatnih članarina za GNK Dinamo. Javite se. Pitajte i prijatelje...", jedna je od poruka koje kolaju mrežama. "Dečki jel oće neko godišnju ćlanarinu Dinama džabe, firma mog starog plaća", slijedi druga, koja dokazuje da neće ipak Mamić sve sam platiti, već da je postrojio i sponzore koji imaju zadatak izvršiti agendu.

Konačno, jedan od Mamićevih povjerenika, sam piše: "Dečki znam da je malo lihvarski, ali ovo ne radim samo zbog sebe, nego i za budućnost kluba..." U toj rečenici krije se, zapravo - sve. U borbi za vlast, lihvarenje i kupovina izgleda da su dozvoljeni...

Naravno, mnoge zanimaju imena povjerenika, s kojima Mamić kani kao trojanski konj utrčati na Skupštinu, a doznajemo da je riječ o petorici lojalnih ljudi, koji uživaju Mamićevo maksimalno povjerenje. Navodno je riječ o starom zagrebačkom povjereniku Damiru Žigroviću, onda hercegovačkom trojcu Mariju Primorcu (Čitluk), Mariju Paponji (Mostar), Mati Tokiću (Tomislavgrad), te Petru Zucalu (Mokošica), za kojeg "radi" Bonić.

image
Screenshot
image
Screenshot
image
Screenshot

Praktički svi oni, ujedno, prije desetak dana podnijeli su prigovor Gradskom uredu za opću upravu i imovinsko-pravne odnose nakon što su pojedini članovi izbačeni iz Dinama, odnosno na zapisnik o provedenom nadzoru nad GNK Dinamo. Poslanu žalbu medijima je tada proslijedio frontmen Mamićeve struje Damir Zorić, a potpisali su je Mate Tokić, Damir Žigrović, Mario Paponja, Mario Primorac, Hrvoje Knez i Mario Pašalić.

Sve je prokomentirala i grupa DTSM:

"Posljednjih dana svjedoci smo brojnih ‘kokošarenja‘ i kupovanja glasova iz raznih ‘fondova‘ sa sjedištem u susjednoj BiH, ne bi li se ‘pod cijenu života‘ sačuvala vlast u Dinamu. Cijela ova travestija dodatno ruši ionako srozani ugled Dinama i najbolje oslikava zašto je klubu potreban novi statut usklađen sa Zakonom o udrugama. Ovim putem još jednom pozivamo najodgovornije za ovaj izborni kupus u Dinamu - Grad Zagreb Službena stranica i Vlada Republike Hrvatske - da riješe problem Dinamovog statuta i omoguće njegovim članovima normalne i zakonite izbore u kojima će svaki punoljetni član imati mogućnosti posrednog ili neposrednog biranja", piše na Facebook stranici udruge Dinamo - to smo mi, dok su Boysi, koje danas očekuje nova runda razgovora u Maksimiru, poentirali:

"Kako natjerati gluperdu da vrati pokradeno. Pusa svima", misleći da ovim načinom Mamić vraća novce koje je uzeo iz kluba.

Klupska članarina za punoljetne, inače, iznosi 20 eura, a za djecu i umirovljenike 10 eura.

Linker
06. svibanj 2024 14:11