Drmić je u prvenstvo ušao s dva gola protiv Lokomotive

 MATIJA DJANJESIC Cropix
DINAMOV MOJSIJE

Iskreno priznanje junaka: ‘Dosta sam griješio, imao loših odluka... Ali, protiv Hajduka sam bio dobar!‘

‘U Rijeci sam se potpuno drukčije osjećao nego sada. U nekim situacijama ne izgledam kao ja...‘
Piše: Davorin OlivariObjavljeno: 17. srpanj 2022. 08:09

Na početku je ostao na klupi. Kad se Dinamov brod opasno nagnuo i kad mu je prijetilo potonuće, kad su Čačićevi dečki zaostajali 0:2, ušao je u igru, semafor je pokazivao 23. minutu...

Junak Dinama u petak Josip Drmić zabio je samo tri minute nakon što je kročio na maksimirski travnjak, nešto kasnije je dodao još jedan pogodak i do poluvremena je bilo poravnato. Drmić je bio Dinamov Mojsije, pravi spasitelj. Na kraju se još ukazao Menalo i to je bilo to za početna tri boda u spektakularnoj utakmici.

"Nisam baš očekivao da ću tako startati u svojoj prvoj utakmici za Dinamo u HNL-u, odmah pa dva pogotka. Početak utakmice gledao sam s klupe, imali smo početnu šansu, pomislio sam da ćemo odigrati dobro, da neće biti problema. No, ubrzo se sve pretvorilo u neki crni film za nas, u neku - scenu. Baš to mogu tako nazvati, scena... Primili smo dva pogotka, skoro i tri da se VAR nije uključio. U tom trenutku Mišiću i meni je trener Čačić kazao: “Idite na zagrijavanje”. Vidio sam da smo u turbulentnom letu", kazao nam je u uvodu Drmić.

Kaže da se lagano počeo zagrijavati...

"Nisam se do kraja zagrijao, ali onda sam čuo trenera: “Drma, ulazi”! I onda se sve okrenulo."

image

"Trener nam je rekao da će dosta rotirati, ali uvijek očekujem da ću biti u udarnom sastavu"

MATIJA DJANJESIC Cropix

Bogme, dosta se okrenulo... Nego, je li očekivao da će ga Čačić ostaviti na klupi za pričuve, da neće biti dio udarne momčadi?

"Nisam s trenerom prije utakmice razgovarao “jedan na jedan”. Ali, trener nam je prije utakmice nam govorio o rotacijama u momčadi kroz cijelu sezonu zbog velikog broja utakmica. Dosta je rotirao, u odnosu na utakmicu s Hajdukom u udarnih jedanaest bilo je skoro 50 posto drugih igrača. Zato i nisam bio iznenađen što sam ostao na klupi, makar uvijek očekujem da ću biti u udarnom sastavu."

Što se dogodilo s Dinamom na startu utakmice, kako ste ušli tako smušeno, zbunjeno?

"Radili smo neozbiljne pogreške. Na toj razini se takve pogreške jednostavno ne smiju napraviti. Protivnik uvijek čeka na takve kikseve, Lokomotiva je to dobro iskoristila. Kod prvog gola lopta se odbila Kulenoviću u noge, kod drugog je isto bio odbijanac, sve nekako “prljavo”. Gotovo sve što su pucali ušlo je u našu mrežu."

Bi li vas ta utakmica protiv Lokomotive ipak trebala zabrinuti?

"Početak sezone je obično takav, uvijek se malo tražiš. Nismo još u potpunom natjecateljskom ritmu. On se dobiva kroz utakmice. Osjećam to i na sebi. U Rijeci sam se potpuno drukčije osjećao nego što se trenutačno osjećam. U nekim situacijama ne izgledam kao ja. Da, dao sam dva pogotka protiv Lokomotive, pobijedili smo. No, kad se analiziram, dosta sam griješio i nije mi to teško priznati, uvijek sam samokritičan. Dosta sam duela izgubio, imao sam puno krivih pasova, loših odluka... Imam puno potencijala za sve to popraviti, treba mi još dosta rada. Tako je s kompletnom našom momčadi. Moramo što prije uhvatiti taj mehanizam, da ga tako nazovem, moramo ući u pravi natjecateljski ritam. To će se dogoditi s odigravanjem većeg broja utakmica. Nije isto trenirati i igrati utakmice."

image

Hoće li Drmić u Dinamovom dresu ponoviti učinak iz Rijeke?

ZELJKO HAJDINJAK Cropix

Ali, bili ste protiv Lokomotive mnogo bolji nego protiv Hajduka u Superkupu?

"Ne bih se složio s vama. Dosta sam čitao medije nakon moje službene premijere protiv Hajduka. Svi su vidjeli negativno moju igru, ali ja to tako ne vidim. Pa, nisam odmah loš ako ne zabijem gol!? Igrao sam protiv Hajduka dobro. Puno sam trčao, kretao se, otvarao prostor, imao svojih akcija. E, sad, zašto lopta nije u nekim trenucima stizala do mene, to je neka druga priča. Još u momčadi nemamo konekciju u svim linijama. Moj stil igre je nov za Dinamo. Ne znam kad je Dinamo imao u svojoj momčadi baš takvog klasičnog centarfora kakav sam ja. Tu mislim na dubinu igre za takvog klasičnog napadača što ja i jesam, Petković više prima loptu u noge. U Rijeci smo imali totalno drukčiju taktiku, igrali smo na kontre, na dubinske lopte. U Dinamu je drukčije. Treba mi malo vremena."

Kad ste vi ušli u igru protiv Lokomotive, Petković se spustio niže, opet na poziciju “desetke”, dobro je to izgledalo. Možda je to bolje nego kad igrate obojica istureno u formaciji 4-4-2 kao što je bilo protiv Hajduka?

"Meni je Petko ogroman support. Jako mi puno pomaže i olakšava mi posao. Znam njegovu kvalitetu i samo želim da je iskoristim i za sebe, kao što tu kvalitetu treba iskoristiti i kompletna momčad. Petko može donijeti vrhunske stvari za Dinamo."

image

"Igrao sam protiv Hajduka dobro. Puno sam trčao, kretao se, otvarao prostor, imao svojih akcija"

DAMIR KRAJAC Cropix

U utorak je već na programu prva europska utakmica, suparnik je prvak Sjeverne Makedonije Škupi. Jeste li se već pozabavili s njima?

"Nismo se još bavili sa Škupijem. U subotu smo imali regeneraciju, sad ćemo se baviti s njima. Slijedi niz od mnogo uzastopnih utakmica, imamo puno igrača, moći ćemo rotirati, usmjeriti energiju. Vidim da nas svi protiv Škupija vide kao velike favorite. No, Europa je nešto sasvim drugo od HNL-a. Isto tako, znam da će se svi ložiti na nas, biti nabrijani. Takav će biti i Škupi. Želimo se adekvatno spremiti za njih, moramo se maksimalno fokusirati kako bismo riješili prvog europskog suparnika. Ako ćemo igrati našu pravu igru, uvjeren sam da ćemo proći 2. pretkolo i nastaviti trku za Ligom prvaka", zaključio je Drmić.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
18. travanj 2024 22:20