JAKOV PRKIC Cropix
DILEMA ZA TRENERA MODRIH

Istisnuo je Luku Ivanušeca u El Croaticu, hoće li mu Čačić dati priliku od starta u Ligi prvaka?

U Ligi prvaka odigrao do sada službeno tek 22 minute, je li sada vrijeme za prvih 11?
Piše: Davorin OlivariObjavljeno: 23. listopad 2022. 13:43

Martin Baturina istisnuo je Luku Ivanušeca za splitski derbi. Trener Ante Čačić dao mu je povjerenje na Poljudu, makar smo mislili da će startati Ivanušec, a mladog Martina smo vidjeli kao džokera koji bi mogao ući u drugom poluvremenu.

Međutim, Luka Ivanušec već duže vremena nije u pravoj formi, od njega Čačić ne dobiva ono što traži. Prije nekog vremena bio je nezamisliv prvi sastav Modrih bez Ivanušeca, ali ova sezona ukupno mu je vrlo skromna.

image

Luka Ivanušec, Martin Baturina

RONALD GORSIC Cropix

Zabio je tek dva gola u HNL-u, Šibeniku i Slaven Belupu, nadodao je i četiri asistencije. U Europi Luka nije niti zabio, niti asistirao... Čak i da maknemo te statističke podatke, njegove igre nisu uvjerljive, nije to onaj Luka koji je bio jedan od nositelja igre Dinama. Hoće li u finišu polusezone uhvatiti pravu formu ili je definitivno izgubio svoje mjesto u momčadi, je li mu ga preuzeo Baturina?

image

Luka Ivanušec

GORAN MEHKEK/CROPIX Cropix

Martin je na Poljudu svojom asistencijom za Petkovića koja se pretvorila u jedanaesterac zapravo spasio Dinamo. Uzeo je loptu Elezu, lukavo, u pravom trenutku... Ukupno gledajući, ipak nije bio na nekoj vrhunskoj razini, imao je dosta propusta u igri. Ali treba shvatiti tog mladog dečka, bio je starter u El Croaticu, igrao je u posebnom poljudskom ambijentu, možda je bio i impresioniran cjelokupnim ozračjem, vjerojatno ga je taj ambijent i sputao u ponudi onoga što zna.

Sad se prije utorka i velikog Dinamovog okršaja s Milanom postavlja pitanje hoće li mu opet Čačić dati priliku ispred Ivanušeca? Je li Baturina taj kojeg će Čačić gurnuti u “operaciju Milan”?

image

Adrian Liber, Martin Baturina

RONALD GORSIC Cropix

Martin je u Ligi prvaka odigrao do sada službeno tek 22 minute, bilo je nešto više zbog sudačkih dodataka. Je li vrijeme da Baturina prvi put u Ligi prvaka starta od prve minute, ili će ipak iskusniji Ivanušec biti Čačićev izbor? Pričekajmo utorak...

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
20. svibanj 2024 04:04