Slavlje Dinamovih igrača

 Željko Hajdinjak/Cropix
DINAMO U NALETU

Ivanušec se vratio u pravo izdanje, a Petković zaslužuje prvih 11. Pobjedu je pokvarila samo jedna stvar

Ante Čačić nakon pobjede nad Varaždinom ima pravo reći: dajte mi sad taj Hajduk
Piše: Davorin OlivariObjavljeno: 19. veljača 2023. 17:44

Dinamo je odradio svoj ‘Špancirfest‘ u Varaždinu, Ante Čačić može pogladiti svoje brkove i kazati pred El Croatico; dajte mi sad taj Hajduk! Definitivno, dečki u plavim dresovima odigrali su najboljih 45 minuta ovog proljeća i uvjerljivo najavili sudar sa Splićanima u Maksimiru.

Tu naravno mislimo na drugo poluvrijeme ogleda u baroknom gradu gdje su s tri pogotka neutralizirali domaćina. Ako je to drugo poluvrijeme najava najvećeg hrvatskog derbija, onda ga Dinamo može mirno sačekati, s puno samopouzdanja i vjere da će ga završiti trijumfalno. Međutim, isto tako Čačić mora biti itekako oprezan. Ne smije se opustiti nakon što mu je momčad dobro odigrala samo pola utakmice. Jer da bi se dobio Hajduk, morat će Modri kompletan vječiti derbi odigrati na tragu druge dionice s Varaždincima. Prvo poluvrijeme bilo je za zaborav.

Ipak, imaju zaista Modri navijači biti veliki optimisti pred dolazak Hajduka. Ne samo zbog toga što je generalna proba završena pobjedom, što je ispred Majstora s mora ostala velika bodovna razlika, što je to drugo poluvrijeme pokazalo da momčad može biti itekako moćna. Razlog za radosni pogled na budući derbi jest i to što se Dinamo očigledno podigao u formi. Već protiv Istre 1961 se vidjelo da ‘plave bluze‘ rastu, da ih forma sustiže. Varaždin je to potvrdio i slika proljetnog Dinama ovog trenutka je sad mnogo ljepša.

Nadalje, u prava izdanja vratio se jedan od krucijalnih igrača, Luka Ivanušec. Modri veznjak je jučer briljirao, zabio je dva pogotka, bio je nezaustavljiv. Kad Ivanušec igra kao u Varaždinu, onda je plava momčad mnogo jača. Također, velika je priča bio i Bruno Petković koji je bio iznimno nadahnut, njegovim ulaskom Modri su od slabe, ‘prosjačke opere‘ iz prvog dijela priču pretvorili u kraljevsko izdanje u drugom.

Petković je ovom predstavom sigurno izborio udarnih jedanaest protiv Majstora s mora, dok je nezamjetni Drmić vjerojatno izgubio svoje mjesto. Opet je na visokoj razini bio Martin Baturina, Stefan Ristovski potvrdio da je ukupno najbolji igrač Modrih ovog proljeća, Ademi je ušao i zabio... Na kraju je sve bilo super i ‘za pet‘, Dinamo je u konačnici igrao odlični nogomet.

Dan bi svakako bio savršen da se nije ozlijedio Dario Špikić. Ali opet, kad smo vidjeli kako ga je Menalo uspješno zamijenio imaju Modri dobru zamjenu za derbi. Dinamo je spreman za El Croatico, sljedeći tjedan može osigurati novi naslov. S igrom iz drugog varaždinskog poluvremena ima se pravo tome nadati.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
18. svibanj 2024 14:45