Martin Baturina

 DAMIR SENCAR Afp
PROZVAO I DINAMOVCA

Ivković: ‘Zar je Baturina sam trebao pobijediti Bayern? Evo i što zamjeram Bjelici‘

Legendarni hrvatski vratar prokomentirao je remi Dinama i Monaca na Maksimiru u 2. kolu Lige prvaka
Piše: SNObjavljeno: 02. listopad 2024. 23:51

U dvoboju 2. kola Lige prvaka nogometaši Dinama i Monaca u Zagrebu su odigrali 2:2.

Dinamo je poveo majstorskim pogotkom Petra Sučića na asistenciju Martina Baturine, koji je u 66. minuti fantastičnim solo-prodorom povećao na 2:0.

Monaco je smanjio preko Ganca Mohammeda Salisua nakon velike pogreške dotad izvrsnog vratara Ivana Nevistića, a u 90. minuti Švicarac Denis Zakaria izjednačio je iz kaznenog udarca.

image

Tomislav Ivković

DAMIR KRAJAC/CROPIX Cropix

Za kamere HRT-a dvoboj je prokomentirao legendarni vratar Tomislav Ivković:

- Veliki bod Monaca u Zagrebu i velika nesreća Dinama u Zagrebu. Dinamo je imao kontrolu, a dogodio se pad. Nažalost, dogodile su se pojedinačne greške koje ih prate od početka sezone. Nažalost, jer su pokazali da su karakterna momčad i da su radili svi za jednoga, jedan za sve. Kad su svi napadali Baturinu, ja sam govorio - pa zar je Baturina sam trebao pobijediti Bayern? Ni najbolji igrač na svijetu ne može sam, nego mu je potrebna pomoć ostalih deset igrača na terenu. Danas je pokazao da je igrač čije su kvalitete daleko iznad HNL-a.

image

Martin Baturina, igrač utakmice

DAMIR KRAJAC Cropix

Osvrnuo se i na ostale dinamovce:

- Sučić je onaj bosanski talent koji zna nogomet i ima vic u igri. Svi mu se možemo samo nakloniti nakon onakvoga pogotka. Mišić je bio jedan od najboljih igrača uz Baturinu. Šteta što Petković nije imao malo bolji dan, ali na njemu se vidi da ima nekih fizičkih problema od 75. minute i to nije bio onaj Petković kojeg svi znamo. Ma zaista su svi odigrali vrhunsku utakmicu. Moram apostrofirati Ademija koji je odigrao jednu od najboljih utakmica unazad nekoliko godina.

A vratar Ivan Nevistić?

- Život vratara je najteži život. Dotad je spašavao Dinamo i nosio momčad, a onda je napravio ovakvu grešku. Nažalost, takva je greška prelomila utakmicu. Ali Bjelica je uvjerio momčad da se mogu nositi s Monacom i da su karakterni igrači, zato je bio tako dobar ulazak u utakmicu. Nažalost, baš su se danas dogodile takve greške koje Dinamo kao cjelina, kao momčad, nije zaslužio. - ocijenio je Ivković.

image

Ivan Nevistić

DAMIR KRAJAC Cropix

Potencijalan jedanaesterac na Petkoviću?

- Vidim da suci nisu zvali provjeru, komunicirali međusobno jesu, međutim mi to sad procjenjujemo na drugačiji način. Da je dosuđen taj penal, možda bi sve bilo drugačije. Ali život ide dalje.

Bernauerov prekršaj za najstrožu kaznu?

- Taj dečko je uvijek u središtu kad se nešto loše dogodi. Nije da ga kritiziram, ali uvijek je on u centru pozornosti kad je neka loša situacija po Dinamo, kao da je rođen pod krivom zvijezdom.

Utakmica sa Salzburgom i Bjeličin crveni karton?

- Svaka utakmica je drugačija, Salzburg je nova utakmica. Taj dvoboj će biti triput teži od ovog s Monacom, ali sreća je da Dinamo ima tri tjedna do tog susreta, Bjelica će imati vremena pripremiti momčad. Jedino se ljutim na njega što je ‘tanak‘ sa živcima, ne smije si dopustiti crveni karton. Žuti karton još nekako, ali crveni ni slučajno. On mora biti taj koji donosi mir u momčad. Ne valja se s rogatima bosti, sa sucima se drugačije ne može. On ne smije tako reagirati.

Linker
03. listopad 2024 00:09