Bruno Petković i Sergej Jakirović

 DAMIR KRAJAČ/Cropix
VELIKA SMJENA

Iz Dinama otišla još trojica ljudi. U Maksimiru otkrili gdje će prvo tražiti novog trenera

"Da smo htjeli rotacijske HNL trenere, imali bismo novo ime već u četvrtak", rekli su nam iz kluba
Piše: Davorin OlivariObjavljeno: 19. rujan 2024. 20:34

Nije bilo nikakvog iznenađenja, Sergej Jakirović je u četvrtak dobio otkaz. Momčad je preuzeo njegov asistent, vojnik maksimirskog kluba Sandro Perković koji bi trebao voditi Modre u utakmicama sa Slaven Belupom i Lokomotivom u HNL-u, te Banjolama u Kupu. Naravno, ako se u međuvremenu ne pronađe novi trener kao dugoročno rješenje.

Osim Jakirovića iz stručnog stožera su otišli uz Perkovića dosadašnji pomoćnik Marko Salatović, analitičar Anđelo Roguljić i kondicijski trener Marin Ivančić. U stožeru su ostali kondicijski treneri Stipe Marina, Ivan Šuta i Ante Kolak, trener vratara Gojko Mrčela i analitičar Hrvoje Jozak.

Sandro Perković je u Dinamovu stožeru bio još u sezoni 2021/22. u mandatima trenera Željka Kopića i Ante Čačića pri čemu su osvojili naslov prvaka. Potom je proveo uspješnih šest mjeseci u Latviji gdje je vodio momčad Rige. Od veljače 2023. ponovno je u Maksimiru uz glavne trenere Čačića, Igora Bišćana i Sergeja Jakirovića. Sudjelovao je u osvajanju nova dva naslova prvaka i jednom pokalu pobjednika Kupa.

Stranci ništa ne garantiraju

U Perkovića maksimirska vrhuška ima maksimalno povjerenje, uostalom, on je bio taj koji je privremeno trebao voditi momčad i u dva slučaja (porazi od Lokomotive i PAOK-a) kad je sad već bivši trener također visio o koncu. Zanimljivo, kad je odlazio u Latviju, otišao je uz odštetu, što je rijedak slučaj kod trenera. Zbog Perkovića, o kojem se u Maksimiru uvijek govori biranim riječima, nema nikakve velike žurbe ili panike kad je u pitanju potraga za novim rješenjem za vruću plavu klupu.

- Primarno gledamo hrvatske trenere, ali ne bježimo od stranca. Da smo htjeli rotacijske HNL trenere, imali bismo novo ime već u četvrtak. Ovo je dokaz da tražimo kvalitetnog trenera za dugoročno razdoblje - rekao nam je visokopozicionirani maksimirski izvor.

Po svemu, Modri bi se ipak trebali odlučiti za trenera Hrvata. Stranci bi u prvom redu bili skupi, a ništa ne garantiraju. Također, dok se oni upoznaju s HNL-m i svime ostalim što ide uz priču hrvatskog nogometu, bilo bi potrebno vrijeme, da ne govorimo o jezičnoj barijeri itd...

Sastanaka još nije ni bilo

O novom treneru Modrih odluku će donijeti predsjednik Velimir Zajec i sportski direktor Marko Marić nakon što obave razgovore s ljudima za koje misle da bi mogli biti adekvatan izbor. Nakon što dođu do izbora, to ime će pred članove Izvršnog odbora i Uprave koji to moraju amenovati. Naravno, nemojte sumnjati da će ime koje će se naći pred klupskom vrhuškom biti izabrano, jer naravno da se nitko neće suprotstaviti izboru predsjednika Velimira Zajeca.

U razgovore se krenulo. Ideja je da se trajno rješenje nađe do sljedeće utakmice Lige prvaka koju Dinamo igra 2. listopada protiv Monaca, međutim, mogla bi se trenerska priča riješiti i prije.

Sigurno ste pročitali mnoga imena koja su cirkulirala nakon katastrofalnog Dinamovog poraza na Allianz Areni, o sastancima u klubu itd... Sastanaka u klubu uopće nije bilo jer je Zajec bio vlasnik koronavirusa, pa je bio doma. Samo su telefonski sastančili Zajec i Marić, jer njih se pita kad se radi o igračima i treneru, što i jest sasvim logično.

Linker
19. rujan 2024 22:14