Ante Šimundža s prevoditeljicom

 RANKO SUVAR/CROPIX
PRESICA UOČI UZVRATA

Iz Ludogoreca poručuju: ‘Možemo izaći kao pobjednici! Dinamo? Svi znamo tko je nositelj njegove igre...‘

‘Imamo kvalitetu, znanje i iskustvo da budemo ravnopravni‘, poručuje Ante Šimundža
Piše: Davorin OlivariObjavljeno: 08. kolovoz 2022. 19:06

Na press konferenciji Ludogoreca okupilo se podosta bugarskih novinara, tamošnji prvaci su očito itekako praćeni, kolege putuju na njihove utakmice. Koliko smo uspjeli saznati, u Razgradu je bio samo jedan hrvatski novinar. Eto, takva su vremena došla. Trener Ludogoreca Ante Šimundža je pred večernji trening na maksimirskom stadionu govorio.

- Otkada sam ja trener Ludogoreca, odigrali smo dobrih utakmica. Na različiti način. Igrali smo dobro u prvoj utakmici i protiv Dinama, samo nas nije popratio rezultat, to je nedostajalo. Imali smo mnogo prilika, ali nedostajali su golovi. Imamo kvalitetu, znanje i iskustvo da budemo ravnopravni Dinamu, da na kraju izađemo kao pobjednici.

Na pitanje o Dinamu, Šimundža je rekao.

- Naravno da Dinamo ima svoje mane, ali i puno individualnih kvaliteta. pokušat ćemo sakriti njihove dobre strane, a iskoristiti mane.

Stiglo mu je u pitanje koga bi iz Dinama htio u svojojj momčadi?

- Primarno razmišljam o svojoj momčadi, ali Ademi je nositelj igre Dinama, to svi znate, to nije ništa novo.

Pričao je o tome kako poznaje Dinamo, mentalitet ovih prostora jer je iz Slovenije. Rekao je da će njegova momčad morati igrati pametno, da ne trebaju zabiti u prvoj minuti, da utakmica traje dugo.

- S druge strane, znam da će Dinamovi navijači gurati svoju momčad prema naprijed. Utakmicu želim postaviti tako da je dobijemo. Sotiriou će faliti, znamo koliko je zabio pogodaka. Međutim, imamo dosta drugih kvalitetnih igrača, to im daje prostor da budu bolji.

Na kraju su ga hrvatski novinari pitali je li tražio kakav savjet od Petra Stojanoviča, bišveg nogometaša Dinama.

- S Petrom sam jako dobar, ostavio je trag u Dinamu. Međutim, nisam ga tražio za savjet - zaključio je Šimundža.

Linker
20. travanj 2024 16:15