Igor Bišćan slaže novi Dinamo

 GORAN MEHKEK Cropix
MODRA ZBILJA

Iz Maksimira procurilo kako je propao potpis nesuđenog pojačanja. U klub se vratilo poznato lice

Nije nemoguće da uskoro vidimo i novi transfer na relaciji Maksimir - Rujevica
Piše: Predrag JurišićObjavljeno: 27. lipanj 2023. 06:01

Napadač Istre, Monsef Bakrar (22), ipak ne dolazi u Dinamo! Iako je u utorak trebao doći na liječnički pregled u Zagreb i potom potpisati ugovor, u ponedjeljak popodne sve je palo u vodu...

- Nismo se dogovorili s Istrom - procurila je štura informacija iz maksimirskih salona. Dodatnog pojašnjenja nije bilo...

Alžirac je trebao doći na jednogodišnju posudbu, uz opciju otkupa ugovora najkasnije sljedećeg ljeta. Za tu je posudbu Puljanima trebalo biti isplaćeno pola milijuna eura, a taj bi se iznos na kraju odbio od transferne odštete, aktivira li se opcija otkupa ugovora. Međutim, negdje je "puklo" i od najavljivanog transfera neće biti ništa.

image

Monsef Bakrar

ADIL BENAYACHE/SIPA PRESS/PROFIMEDIA Adil Benayache/sipa Press/profimedia

Očito je, eto, da se neke stvari u HNL mijenjaju, Dinamo odjednom više nije najpoželjniji "mladoženja", pa klubovi poput Istre (tu je i primjer Lokomotive s Kačavendom i Stojkovićem), svoje "udavače" pokušavaju prodati za kudikamo veću cijenu od one na koju bi maksimirski klub pristao.

A u ponedjeljak ujutro Dinamovi su nogometaši otputovali u Sloveniju na drugi dio ljetnih priprema. U plavom su autobusu bila 23 nogometaša, trener Igor Bišćan odveo je u Brdo kod Kranja sve igrače na koje u ovom trenutku želi i može računati. U četvrtak će se momčadi priključiti i hrvatski reprezentativci Dominik Livaković, Josip Šutalo, Luka Ivanušec i Bruno Petković, te Stefan Ristovski (Sjeverna Makedonija), Luka Menalo (Bosna i Hercegovina) i Sadegh Moharrami (Iran), koji su također imali obveze u svojim nacionalnim vrstama.

Nadalje, mladi hrvatski reprezentativci, Marko Bulat, Mauro Perković i Martin Baturina, još uvijek su na Euru u Rumunjskoj,a nakon povratka s natjecanja, koje nećemo pamtiti po dobrom, sigurno će dobiti odmor, pa će se za nekoliko dana odlučiti kad će se ovaj triling priključiti pripremama.

U Maksimiru se, nakon pola godine, iznova ukazao i 25-godišnji azerbajdžanski napadač, Mahir Emreli. Proveo je, podsjetimo, proljetni dio sezone na posudbi u turskom Konyasporu, postojala je i opcija otkupa njegova ugovora za milijun eura, ali Turci nisu bili zainteresirani za nastavak "suradnje" i Emreli je dobio slobodne ruke.

image

Mahir Emreli

RONALD GORSIC Cropix

Azer se, eto, u Konyasporu nije uspio nametnuti, odigrao je 12 utakmica i postigao je dva pogotka. Ni jednom nije bio na travnjaku svih 90 minuta i brzi je rastanak bio logičan rasplet ove polugodišnje pustolovine. Vratio se Emreli u Zagreb, otišao je na pripreme s Plavima (ugovor ga veže još tri godine!) i vidjet ćemo hoće li se nametnuti treneru Igoru Bišćanu.

Na pripreme je Bišćan odveo i niz mladih igrača (Topić, Rukavina, Soldo, Štefulj, Gurlica, Lukanić, Vrbančić...), ali jasno je da neće svi ostati u Maksimiru, neki će od njih otići na posudbu. Tko i gdje? Zasad je sve otvoreno, ništa nije definirano...

- Ne možemo nikoga tjerati na odlazak na posudbu. Važno je da klub želi tog igrača, te da igrač također želi otići na posudbu u tu sredinu. Dogovore li se klub i igrač koji nama trenutačno nije u prvom planu, nećemo "spuštati rampu", nikoga nećemo "štopati". Vidjet ćemo kakva će situacija biti nakon slovenskih priprema, tada će biti jasnije tko bi mogao otići na posudbu – rekli su nam u Dinamu.

Pogledamo li popis igrača koji su otišli na pripreme u Sloveniju, vidljivo je da u plavom autobusu nije bio napadač Mario Ćuže (24), kao ni veznjak Marko Brkljača (18). Ćuže je odigrao dobru sezonu u Zrinjskom, u osvojenom naslovu prvaka BiH participirao je s osam pogodaka i devet asistencija. Ugovor ga s Plavima veže još dvije godine, možda će otići negdje na posudbu, a otvorena je i opcija raskida ugovora s Dinamom i definitivnog odlaska u novu sredinu. Neće biti iznenađenje ode li stopama Nike Jankovića, koji je raskinuo ugovor s Dinamom i potpisao za Rijeku.

Brkljača je, pak, lani bio na posudbi u drugoligašu Dubravi, a sezonu je okončao vrlo dobrom igrom u posljednjem kolu juniorskog prvenstva protiv Osijeka, kad su Plavi 4:1 pobjedom osvojili naslov prvaka. No, Bišćan ga nije uvrstio na popis za slovenske pripreme, u ovom ga trenutku "ne vidi" kao stanovnika svoje svlačionice i očito je da će Brkljača opet otići negdje na posudbu, kako bi se igrački razvijao, potvrdio nadarenost i u budućnosti nametnuo treneru Plavih.

Nema, nadalje, nikakvog pomaka oko možebitnih izlaznih transfera, nije stigla ni jedna konkretna ponuda za reprezentativce koji su u transfernom "izlogu". U Dinamu bi bili najsretniji kad bi udarni kvartet – Livaković, Josip Šutalo, Ivanušec i Petković – ostao do kraja kvalifikacija za nastup u skupini Lige prvaka, no sve se može promijeniti preko noći, dođe li blistava i bogata ponuda.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
30. travanj 2024 12:56