HRVOJE POLAN Afp
GRANITNA OBRANA

Izazov za Modre: Bišćan lovi rekord Krunoslava Jurčića i deset godina star Kelavin niz

Post bivšeg vratara Modrih prekinuo je Ante Puljić, a Dinamo je tada igrao u vrlo zanimljivom sastavu
Piše: Andro PolićObjavljeno: 18. svibanj 2023. 14:24

U sjeni "četvorke" protiv Šibenika, Modri su šestu utakmicu u nizu sačuvali čistu mrežu. Štoviše, od dolaska novog trenera početkom travnja, Dinamova obrana kapitulirala je tek jednom, i to upravo na Bišćanovoj premijeri protiv Lokomotive, kada je Ibrahim Aliyu pogodio u 35. minuti. Od tog trenutka krenuo je niz. Slaven Belupo, Istra, Varaždin, Hajduk i Osijek nisu pronašli način za "otključavanje" Dominika Livakovića, dok je Ivan Nevistić sačuvao "nulu" protiv Šibenika.

U prijevodu, Dinamovi vratari po loptu u mrežu nisu otišli 595 minuta. Nadodaju li se u sumu i "mrvice" iz sudačkih nadoknada, premašena je i brojka od 600 minuta bez primljenog pogotka. Ipak, posljednja linija novog (starog) prvaka morat će još malo "zasukati rukave" kako bi koketirala s korekcijom povijesnih podviga. Ivan Kelava u proljeće 2013. pogodak nije primio u 10 uzastopnih utakmica ili, u prijevodu - točno 951 minutu.

Post bivšeg vratara maksimirskog kluba prekinuo je Ante Puljić, tada igrač Lokomotive, a bilo je to u pobjedi Modrih 2:1. Momčad je tada vodio Krunoslav Jurčić, a Dinamo je tada igrao u sastavu Kelava - Vrsaljko, Jedvaj, Addy, Pivarić - Brozović - Leko, Pamić, Husejinović, Rukavina - Krstanović, dok su s klupe još ušli Ademi, Halilović i Brodić. Pod vodstvom Zorana Mamića, Dinamo je niz bez primljenog pogotka uspio rastegnuti na osam utakmica, bilo je to od 29. do 36. kola u sezoni 2015./16.

Bišćanova momčad tako bi do kraja sezone mogla izjednačiti taj niz, a zatim Kelavin rekord kumulativno "ganjati" tek u idućoj sezoni, nastavno na tekući niz. Nakon pobjede protiv Šibenika Dinamov trener izjavio je kako će Livaković vjerojatno braniti u idućem susretu, na Rujevici protiv Rijeke. Kako je Nevistić dobio priliku u zadnjoj utakmici, Bišćan je minutažu htio dati i Danijelu Zagorcu. Međutim, jedna od omiljenih persona Dinamove svlačionice ima problema s koljenom, pa je tako trener najavio kako bi 36-godišnji vratar priliku mogao dočekati u posljednjem kolu protiv Gorice na Maksimiru. Najavljeno je i kako će do kraja sezone nastupiti i Kévin Théophile, koji uskoro napušta klub, a Bišćan je obećao kako će mu dati priliku za oproštaj s publikom nakon pet godina u klubu.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
26. travanj 2024 15:12