GORAN MEHKEK Cropix
VELIKE POHVALE

Jakirović biranim riječima o heroju: ‘Inzistirao sam na njemu kad sam došao u Dinamo, podcijenjivali su ga...‘

‘Njegova radna etika je fenomenalna. Sad mu se sve vraća. Sretan sam što je s nama‘, kaže šef Modrih
Piše: Davorin OlivariObjavljeno: 21. kolovoz 2024. 00:09

Sergej Jakirović je na presicu nakon velike pobjede nad Qarabagom došao naravno raspoložen.

- Čestitao bi dečkima. Napatili smo se. Bilo je razdoblja kad su oni dominirali, bilo je razdoblja kad su oni. Oko šezdesete minute smo se odluči na promjenu sustava, preko Kulenovića i Cordobe ih ugroziti. Nevistić je bio sjajan. Ali posao još nije gotov. Inzistirao sam na Kulenoviću kad sam došao u Dinamo. Bilo je podcijenjen kad je došao. Njegova radna etika je fenomenalna. Sad mu se sve vraća. Sretan sam što je s nama. Sutra mi je godina dana u Dinamu, sve što treniramo, pokušavamo pokazati na utakmici. Na početku sezone sam kazao da imamo profile igrača koji mogu igrati dva sustava. Imamo stabilnost. Već sutra se okrećemo prvenstvu, ali fokus nam je naravno na Ligu prvaka, Znam da će se ova utakmica prepričavati, ali moramo se koncentrirati maksimalno na uzvratnu utakmicu. Qarabag stvara mnogo prilika, morat ćemo uložiti dosta energije s tamo ostvarimo Ligu prvaka. Morati ćemo u Bakuu igrati još bolje, poglavito u fazi obrane.

image
GORAN MEHKEK Cropix

Rekao je Jakirović da je Ristovski osjetio bol u zadnjoj loži, a za utakmicu s Goricom, najavio je bitne promjene u sastavu.

- Ne preskačemo utakmice, sad je fokus na Gorici.

Rekao je još nešto...

- Držim da je bio jedanaesterac za nas kod rezultata 3:0... Ali ako je ruka bila izvan šesnaesterca, onda naravno nije.

Trener Qarabaga Gurban Gurbanov kazivao je ovako...

- Izgubili smo s velikom razlikom, znali smo da smo igrali s jakom momčadi. Imali smo puno prilika, nismo ih iskoristili, Dinamo je svoje iskoristio. Nadam se da ćemo u Bakuu igrati bolje, nadamo se usprkos ovom porazu da se možemo plasirati u Ligu prvaka. Dinamo je imao sjajnog vratara koji je branio nemoguće. Mnogi moji igrači prvi put su igrali play-off Lige prvaka. Otvarali smo dosta prostora Dinamu, što je tako iskusna i dobra momčad znala iskoristiti.

Linker
12. rujan 2024 13:58