DAMIR KRAJAC Cropix
UOČI NOVOG DERBIJA

Jakirović: ‘Hajduk i titula? Imaju se pravo nadati, a ove stvari u Dinamu nikada nisam osjetio‘

Trener Dinama, između ostalog, govorio je o novom stranom sucu za ogled na Poljudu‘
Piše: SNObjavljeno: 02. travanj 2024. 15:46

Trener Modrih Sergej Jakirović održao je press-konferenciju na kojoj se osvrnuo na posljednju utakmicu s Hajdukom, ali i onu nadolazeću, sutrašnju, u kojoj će se Dinamo sučeliti Bijelima u polufinalu Hrvatskoga kupa:

- Najbitnije je da smo uspjeli uzeti tri boda i to nakon dugo vremena, možda u najvažnijem trenutku. Sad samo moramo nastaviti pobjeđivati. Dok je matematika u pitanju, oni se imaju pravo nadati i mi ćemo se tako postaviti. Idemo u Split, želimo ući u finale i svjesni smo da moramo odigrati bolju utakmicu nego ovu prošlu.

Što ste uočili u prošloj utakmici?

- Možemo biti još bolji u fazi obrane, ono što smo u pripremi već naglašavali. Hajduk radi jako dobre rotacije, Kleinheisler je trebao opteretiti Ademija i to mi je bilo jasno. Prvih dvadesetak minuta smo dosta griješili, sad je li to zbog vjetra ili nečeg drugog, ali dosta smo griješili i to moramo popraviti.

Pritisak je velik.

- Kod nas se uvijek očekuje pobjeda, naravno i kod njih. Psihološki moment je na našoj strani, a oni će tražiti iskupljenje. Mi također želimo pobijediti i bit će zanimljiva utakmica.

Navijači?

- Bio je pun sektor na Poljudu. Nama je iznimno važno da čujemo njihov huk i hvala im na tome. Mislim da je stadion opet rasprodan i očekujemo vatrenu atmosferu.

Bolesti i ozljede u momčadi?

- Imamo par rovitih, moramo dobro sve izbalansirati kako bismo imali pokrivene sve linije.

Hoće li biti taktičkih promjena?

- Imamo trening pa ćemo vidjeti. Možda napravim 2-3 promjene, ali vidjet ćemo, sve zavisi o zdravstvenom statusu ekipe.

Kup bi mogao osigurati skupine Europske lige?

- Mi već dugo nismo osvojili Kup, to je stvar prestiža, a i radi se o Europi. Također, to je derbi pa nam je i stoga bitno osvojiti. Pristupit ćemo maksimalno ozbiljno.

Osjećate li se smireno, kakva je podrška u klubu?

- Nisam osjetio nepovjerenje ili nekakav ultimatum. Ja sam uvijek osjećao mir, imam maksimalnu podršku kluba i navijača od samog početka. Podršku imam i od novih ljudi. Na nama je samo da budemo što bolji.

Sudac Fabio Maresca?

- Sudio mi je već sudio kad sam bio u Zrinjskom. Čovjek je profesionalac, sudi najveće derbije u Italiji i mislim da će biti dobar kao što je bio onaj prethodni.

Težina derbija?

- Mi uvijek gledamo sebe, gledamo svoje ciljeve i kako možemo na njih utjecati. Naravno da u derbiju želimo pobijediti. Svatko ima svoje probleme, a ja sam fokusiran samo na svoju momčad.

Linker
02. travanj 2024 15:51