Sergej Jakirović

 GORAN MEHKEK/Cropix
SKLISKA KLUPA

Jakirović ima dvije utakmice da si kupi vrijeme. Glavno je pitanje što će odlučiti Uprava

Trener Dinama i dalje je opasno blizu otkazu, evo koji su scenariji mogući u Maksimiru
Piše: Davorin OlivariObjavljeno: 08. studeni 2023. 14:29

Nije lako treneru Sergeju Jakiroviću. A kako će i biti kad mu praktički svaka utakmica radi o glavi. Da je izgubio onu protiv Lokomotive, vjerojatno više ne bi bio trener Dinama. Jer o tome smo pisali, bio bi mu to peti poraz u listopadu, od šest utakmica. To ne bi preživio...

- Nisam nikad imao četiri poraza u pet utakmica, nisam imao ni dva zaredom. Da mi je netko rekao da će tako biti u Dinamu, kazao bih da je lud - kazivao je Jakirović nakon infarktne pobjede nad Lokosima u sudačkoj nadoknadi.

A tko zna kako bi bilo da je izgubio u Varaždinu... Ispada da bi mu svaki idući poraz mogao biti i posljednji. Jer nakupilo ih se dosta njih otkako je preuzeo modru klupu. Ispao je iz Europske lige porazom u Pragu od Sparte (1:4), izgubio je dvije utakmice u Konferencijskoj ligi (Ballkani 0:2 i Viktorija 0:1), izgubio je u HNL-u od Hajduka (0:1) i Gorice (1:2), igrao neodlučeno s Varaždinom (1:1).

Nije valjao Čačić, Bišćan...

Kad je Dinamo u pitanju, to su rezultati koji smjenjuju trenere, o tome valjda ne treba raspravljati. I nikoga nije briga što je ostao bez četvorice hrvatskih reprezentativaca, Livakovića, Josipa Šutala i Ivanušeca koji su prodani, te Petkovića koji je ozlijeđen. To se u Maksimiru - ne računa.

image
GORAN MEHKEK/Cropix

U plavom domu zasad stoje iza Jakirovića. Kad god nekoga od onih koji odlučuju u Maksimiru pitate o njegovom statusu, kazat će vam upravo tako. I držimo da je to dobar stav. Stalno mijenjati trenere, to uistinu nema smisla. Nije valjao Čačić, pa Bišćan, pa onda sad Jakirović... Jeste li možda pomislili da nije sve u trenerima? Naravno da je mnogo toga u trenerovim rukama, on slaže momčad, on trenira igrače, on ih priprema za utakmice, mora od onoga što ima stvoriti momčad za pobjede, jer pobogu, radi se o - Dinamu.

Slaganje momčadi na zimu

Međutim, istina jest da ova momčad koju sada gledamo nije tako kvalitetna kao one iz prethodnih sezona. Ponavljamo, uz ozljedu Petkovića, ostala je bez kralježnice momčadi, bez četiri hrvatska reprezentativca! Najvažnijih igrača. Praktički, bez pola momčadi, onog najkvalitetnijeg dijela.

No iako čelni ljudi stoje iza trenera, njegova klupa je skliska, kao klizalište. Glavno pitanje jest hoće li ga Uprava po svaku cijenu istrpjeti do kraja polusezone ako uslijede još neki porazi. Hoće li mu dopustiti da u zimskom mercatu složi momčad po svom ukusu, popuni linije onako kako on misli da je najbolje?

Bilo bi logično, ali tko će pričati o logici ako rezultati budu porazni? Svi znamo, nismo otkrili toplu vodu ako kažemo da su rezultati jedino mjerilo rada trenera. Pred Jakirovićem su dvije iznimno važne utakmice, ona s Viktorijom u Konferencijskoj ligi, te veliki derbi na Rujevici. Ako tu ne uspije, onda mu se vjerojatno crno piše... Imamo osjećaj da upravo u te dvije utakmice može kupiti vrijeme do zimske stanke i onda krenuti ‘po svom‘. Hoće li mu uspjeti?

Linker
06. listopad 2024 14:15