GORAN MEHKEK Cropix
PRVA REAKCIJA

Jakirović: Imali smo problem, ali nisam htio ništa spominjati. Evo i kakav je bio dogovor s Pjacom

"Kad se sjetim što smo sve prošli u godinu dana, gdje smo bili i koliko smo se napatili"
Piše: SNObjavljeno: 28. kolovoz 2024. 21:19

Nakon što je Dinamo s ukupnih 5:0 izbacio Qarabag i plasirao se u Ligu prvaka, Sergej Jakirović ponudio je prva razmišljanja za kamere Arena Sporta.

- Čestitao bih dečkima na taktički sjajnoj utakmici, nismo ni u jednom trenutku dopuštali ništa ekstremno kao u Zagrebu, puno smo stabilniji bili u obrani, popunjavali međuprostore. Najveći problem je bio kad bismo izgubili loptu na njihovoj polovici, ali izdržali smo početni pritisak, dapače, i poveli te smo nakon toga bili mirniji i bilo je puno lakše igrati. Priveli smo mirno utakmicu kraju, jako mi je drago da je mreža ostala čista protiv tako kvalitetne momčadi - započeo je trener Dinama.

Upustili ste se u mali rizik oslobodivši im desni bok?

- Tražili smo od Petkovića i Kulenovića da probaju što više kontrolirati njihove igrače, usmjeravati ih na desno jer su u Zagrebu dosta toga napravili na lijevoj strani. Dvaput su Ogiwara i Mmaee spašavali situacije žutim kartonima, a Ogiwaru smo na kraju vadili zbog manje ozljede.

Bilo je i promjena u obrani tijekom utakmice?

- Da, a dogovorili smo se i da se Pjaca spušta duboko, da nas ne prebrojavaju, a da opet možemo stisnuti i u napadu. I vezna linija je odigrala veliku utakmicu. Imali smo problema, viroza, ali nisam to spominjao da suparnik ne zna gdje smo slabi.

Jakirović je dodao:

- Skidam kapu dečkima, psihološki su izvukli utakmicu sjajno.

Kakva je situacija s Baturinom i Pierreom-Gabrielom, koliko su ozljede ozbiljne?

- Izvadio sam ih preventive radi, ne znam je li Bati osjetio aduktor, a Gabriela nisam ni pitao, hoda normalno, zadovoljno (smijeh).

Sutra je ždrijeb...

- Sigurno da je nagrada velika, kad se sjetim što smo sve prošli u godinu dana, gdje smo bili i koliko smo se napatili da bismo bili prvaci. Trebamo uživati bez obzira na to tko će nam doći, a sa svima se može igrati. Osim protiv top ekipa, onda moraš moliti Boga da se obraniš...

Linker
23. rujan 2024 22:01