Sergej Jakirovic i trener Vardara Gorazd Mihajlov

 RONALD GORSIC Cropix
PRAVI ISPIT

Jakirović je dobio važne odgovore, pokazao je i Dinamove talente, a sada na Maksimir stiže još jači protivnik

Šahtar će u subotnjem ogledu na travnjak poslati jaču momčad, pa će i Dinamo adekvatno odgovoriti
Piše: Predrag JurišićObjavljeno: 25. srpanj 2024. 14:28

Lijepo je bilo predstavljanje Dinamovih nogometaša svojim navijačima. Na jedinoj otvorenoj, zapadnoj tribini, okupilo se par tisuća raspoloženih navijača, trener Sergej Jakirović na travnjak je poslao dvije momčadi, u svakom je poluvremenu igrala nova postava, izostali su virozni Baturina, Perković, Špikić i Ademi. No, u srijedu više nisu imali temperaturu.

I suparnik je, nekad jaki skopski Vardar, bio baš po mjeri za ovu revijalnu priredbu. Konačnih 3:0 za Plave zapravo je bio “jack pot” za goste iz Sjeverne Makedonije, koji bi, čini nam se, imali golemih problema i u našoj Drugoj ligi. No, gdjekad dobro dođu ovakve pripremne utakmice, iako svakako treba istaknuti da je za slabašan izgled kvalitativno “plitkoga” Vardara još kako bio zaslužan i raspoloženi, ozbiljni i kudikamo kvalitetniji Dinamo.

Iako, dakle, Vardar nije bio suparnik koji je mogao nauditi Plavima, Jakirović je ipak mogao dobiti odgovore na neke upite. Treneri na ovakvim utakmicama obično gledaju isključivo svoju momčad i svoje igrače, te ispunjavanje zahtjeva koji se stave pred njih. Jakirović je stoga mogao biti zadovoljan viđenim, budući da je Dinamo bio stabilan, nije oscilirao, u stalnom je pritisku držao goste. Nisu Plavi suparniku baš ništa dopustili, spriječili su njihove možebitne odlaske u protunapade, izvrsna je bila reakcija Dinamovih igrača nakon izgubljenih lopta.

image
RONALD GORSIC Cropix

Nadalje, vidjelo se da se Pjaca dobro snalazi i na desnoj napadačkoj strani, nerijetko je povratnik u plavo jato bio sklon ulasku u sredinu i sudjelovao je u kombinatorici s Petkovićem i suigračima, otvarajući tako prostor Ristovskom. Koji je bio na desnom obrambenom boku, a na lijevom Pierre-Gabriel. I to je dobro funkcioniralo, posebno u napadačkim izletima Dinamovih bočnih braniča. Jer, ionako nisu imali posla u obrani, slabašni Makedonci nisu uspjeli spojiti dvije akcije, kamoli zaprijetiti plavim vratima.

Rog sve bolji

U nastavku je plava mladost, prevođena sve boljim oporavljenikom Rogom, očekivano unijela novu energiju, Jakirović malo-pomalo pokazuje navijačima nadarenost Pavića, Mikića, Horvata... Debitirali su u drugom dijelu i novi stoperi Torrente i Mmaee, Španjolac je postigao i pogodak, no zbog “tankog” suparnika malo se toga moglo zaključiti o njihovim temeljnim, obrambenim zadaćama. Obojica su školovani igrači, dolazeće će utakmice, protiv jačih suparnika, pokazati njihov objektivni potencijal.

A pred Plavima su još dva pripremna ogleda uoči prvenstvenoga starta i domaćeg okršaja s Istrom (petak, 2. kolovoza, 21 sat). Na obje test-utakmice suparnik će biti ukrajinski Šahtar i obje će se odigrati u Maksimiru. Prva je na rasporedu u petak (26. srpnja) u 19 sati i bit će zatvorena za javnost, a dan kasnije, u subotu, također u 19 sati, gledatelji će moći uživo pogledati Dinamo u nadmetanju sa Šahtarom.

I na toj bi se utakmici mogla vidjeti Dinamova postava najbliža onoj koja će startati u novu sezonu. Jer, kako smo doznali, Šahtar će u subotnjem ogledu na travnjak poslati jaču momčad, pa će i Dinamo adekvatno odgovoriti. A na treningu u četvrtak vidjet će se hoće li Baturina, Ademi, Perković i Špikić biti spremni za nadmetanje s Ukrajincima.

Za subotnju utakmicu protiv Šahtara bit će, kao i na utakmici s Vardarom, otvorena samo zapadna tribina dolje. Cijena ulaznice bit će deset eura, a za taj susret vrijede sve godišnje ulaznice.

Pred Plavima su još dva pripremna ogleda uoči prvenstvenoga starta i domaćeg okršaja s Istrom (petak, 2. kolovoza, 21 sat). Na obje test-utakmice suparnik će biti ukrajinski Šahtar i obje će se odigrati u Maksimiru.

Prva je na rasporedu u petak (26. srpnja) u 19 sati i bit će zatvorena za javnost, a dan kasnije, u subotu, također u 19 sati, gledatelji će moći uživo pogledati Dinamo u nadmetanju sa Šahtarom

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
03. rujan 2024 10:24