Sergej Jakirović

 DAMIR KRAJAČ/Cropix
Davorin Olivari
ŠEST KLJUČNIH DANA

Jakirović je ispunio svoje obećanje. U Maksimiru više nitko ne spominje Brekala, Frigana, Belju...

Modri su preko noći raširili krila, lete visoko, brzo, neuhvatljivo
Piše: Davorin OlivariObjavljeno: 28. veljača 2024. 20:56

Dinamo je ‘laganicom‘ došao do polufinala Kupa i nastavlja svoju trku za Rabuzinovim Suncem, odnosno dvostrukom krunom. U Maksimiru smo gledali klasičnu igru mačke i miša, bez obzira na to što je trener Sergej Jakirović predstavio svoju ‘drugu postavu‘. Stvarno mu ide tako dobro, super je posložio ‘puzzle‘ plave momčadi, pa bi vjerojatno pobjeđivao i da pozove neke navijače s tribina.

Bogme, sjajna je to serija Modrih u šest dana, plasirali su se u osminu finala Konferencijske lige nokautiravši Betis, evo ih u polufinalu Kupa nakon poigravanja s Goricom, a uzeli su mjeru i lideru prvenstva Rijeci. Sve to od četvrtka do srijede, šest maksimirskih dana dugo će se pamtiti u plavom domu, bilo je to najdojmljivije razdoblje od starta sezone. Modri su raširili krila, lete li lete, visoko, brzo, neuhvatljivo.

image

Slavlje igrača Dinama nakon plasmana u polufinale

DAMIR KRAJAČ/Cropix

Na kraju je sve ono što je Jakirović obećao - ispunjeno. To treba zapamtiti, zar ne? Rekao je čovjek da mu trebaju jedne pripreme i poneko novo lice da Dinamo izgleda po njegovom i ukusu navijača. Pa eto gospodo, to je sad to, svi koji volite plavu boju možete uživati i čekati možda i još bolja vremena. Nitko više u i oko Maksimira ne spominje Brekala, Miereza, Frigana, Belju, Omeragića, Barišića, Kenta ili koga sve ne. Jakirović je s onime što ima u rosteru napravio odlične stvari, a kako izgleda, to je tek početak novih zanimljivih dostignuća. Protiv Gorice je čak imao mogućnosti u igri staviti mladog Cvetka koji je debitirao u službenoj utakmici, zabio je još jedan mladac Vrbančić.

Lokose nitko ne želi izvući kao ‘polufinalnog partnera‘. Čak niti Dinamo koji je u velikom zamahu: ovog proljeća su mu već dva puta zapaprili...

Gorica? E to je već neka priča koju je teško razumjeti. Posve nam je nejasno da dečki iz Turopolja, koji su bili autsajderi, nisu pokušali baš ništa, kao da su bili totalno nemotivirani, kao da im se nije igralo, nudili su igru bez agresije, borbenosti. Hej, pred njima je bila prilika plasirati se u polufinale, imali su pred sobom drugu momčad Modrih, zar tako nešto ne bi trebalo biti veliki motiv za dati sve od sebe? Za Jeličićevu momčad očito nije bilo tako, baš su razočarali, ne toliko zbog uvjerljivog poraza koliko zbog pristupa.

Tako su na kraju u polufinalu Kupa tri momčadi koje se bore i za naslov prvaka, Rijeka, Hajduk i Dinamo. Tri perjanice HNL-a marširaju i u Kupu, još jednom pokazuju da su najbolji na domaćim travnjacima. Uz njih tu je i Lokomotiva, sjajna mlada momčad trenerskog maga Silvije Čabraje koja uz neke iznimke, kao što je bila utakmica na Rujevici, zaslužuje pljesak i duboki naklon. Držimo da Lokose nitko ne želi izvući kao ‘polufinalnog partnera‘. Čak niti Dinamo koji je u velikom zamahu: ovog proljeća su mu već dva puta zapaprili. U Maksimiru sigurno misle da ih je bolje imati što dalje od sebe.

Linker
28. travanj 2024 23:25