GORAN MEHKEK Cropix
ŠARENI SASTAV

Jakirović je izveo ‘kaznenu ekspediciju‘. Jasno je tko će, uz Petkovića, biti najjači adut u Grčkoj

Zablistao je u pravom trenutku i potvrdio visoku razinu forme u kojoj igra
Piše: Predrag JurišićObjavljeno: 11. ožujak 2024. 06:50

Da je netko samo pogledao konačni rezultat, pomislio bi "napokon jedna Dinamova lagana pobjeda"... No semafor nerijetko ne nudi pravu sliku viđenoga, pa je tako bilo i nakon nedjeljnog maksimirskog okršaja.

Bilo je to sve samo ne lagano za Plave, koji su praktički dvaput morali pobijediti u istoj utakmici.

Nakon što je Dinamo u 18. minuti, u “šarenom” sastavu u odnosu na četvrtak i pobjedu protiv PAOK-a, poveo 2:0, mnogi su odahnuli i ponadali se da će do kraja uživati u plavoj rapsodiji. Međutim, gosti se nisu predali, znali su iskoristiti dvije pogreške i u 59. minuti sve su vratili na početak i primorali su Dinamova trenera Sergeja Jakirovića da na travnjak uvede “kaznenu ekspediciju”...

Bili su ovo prevažni bodovi da bi se “kockalo” s pričuvama, na kraju je za Dinamo sve ispalo dobro

Točnije, Martina Baturinu! Plavome je dragulju bilo dostatno pola sata igre da preokrene utakmicu, odvede je u svoju ulicu i odluči pobjednika! Dva pogotka i iznuđeni kazneni udarac Baturinin su učinak i odveo je Dinamo s neizvjesnih 2:2 do uvjerljive 5:2 pobjede.

Zablistao je Baturina u pravome trenutku, potvrdio je visoku razinu forme u kojoj igra u posljednje vrijeme i neprijeporno je, uz Petkovića, najjači Jakirovićev adut uoči dolazećih okršaja.

image

Martin Baturina

GORAN MEHKEK Cropix

Petkovića nije bilo zbog žutih kartona, k tome je Jakirović još kako promiješao sastav želeći odmoriti igrače koji su dosad iznijeli najveći teret. I činilo se na početku da će sve biti onako kako je isplanirao, no uslijedile su komplikacije i morao je Dinamov trener reagirati uvođenjem Baturine. Bili su ovo, naime, prevažni bodovi da bi se “kockalo” s pričuvama, na kraju je sve ispalo dobro i Dinamo je ostao u utrci za naslov s Rijekom i Hajdukom.

Treba biti psihološki spreman na golemi pritisak koji će Grci napraviti i na terenu i na tribinama

No ostalo je dosta potankosti za analizu, pomalo je neshvatljivo da je momčad onako pala u završnici prvoga i početkom drugoga poluvremena, kad su gosti, osim dva postignuta pogotka, u još nekoliko navrata opasno zaprijetili. Nedopustiv je takav pad u igri, neke su pojedinačne pogreške bile skupo plaćene, iako je na kraju sve dobro završilo za aktualnog prvaka Hrvatske.

Sve je sad u Maksimiru usmjereno prema gostovanju u Solunu i uzvratnoj utakmici osmine finala Konferencijske lige protiv PAOK-a. U četvrtak treba ponoviti dobru igre iz prve utakmice, treba biti psihološki spreman na golemi pritisak koji će Grci napraviti i na terenu i na tribinama.

I stoga su ovi bodovi iznimno važni, jer su svakako dali Modrima dodatni vjetar u leđa uoči teškog gostovanja u Grčkoj gdje će braniti dva pogotka viška iz Maksimira i loviti mjesto među osam najboljih u europskom klupskom natjecanju...

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
10. svibanj 2024 01:33