VLADO KOS Cropix
UVJERLJIVA POBJEDA

Jakirović je posložio momčad za jednokratnu uporabu, a vidjeli smo i jedan nesvakidašnji učinak Modrih

Pitanje je kakve relevantne zaključke je trener Jakirović mogao izvući iz utakmice s ovim protivnikom
Piše: Mladen BarišaObjavljeno: 01. studeni 2023. 20:46

Nakon samo dva i pol tjedna Dinamo se vratio u Oriovac. Nakon što su "modri" 14. listopada uveličali proslavu stotog rođendana NK Oriolik (pobijedivši 3-1), na dan Svih svetih, na istoj su se lokaciji pojavili - službeno. Ždrijeb osmine finala Hrvatskog kupa spojio je slavonskog četvrtoligaša i prvaka HNL-a.

Premda karakter ovotjednog sraza nije imao revijalni prefiks, gostujući trener Sergej Jakirović posložio je momčad za jednokratnu uporabu. Od 16 igrača, koji su u nedjelju senzacionalno pobijedili Lokomotivu (golovima u četvrtoj i sedmoj minuti sudačke nadoknade), u Oriovcu su susret započela samo dvojica: Sučić i Kaneko.

image
VLADO KOS Cropix

U 18. minuti utakmice Dinamo se okoristio činjenicom da u ovoj fazi Kup natjecanja nema VAR tehnologije. Ona bi zacijelo natjerala suca Lovrića da pomnije promotri intenzitet odguravanja Kokotovića od Vrbančića, u gostujućem šesnaestercu. Šutnja đakovačkog suca prouzročila je podosta nervoze na terenu.

No, utakmica se primirila u svega nekoliko minuta. Prvo je domaći stoper Stubičan nespretnom intervencijom u 25. minuti potvrdio pogodak Halilovića. A samo nekoliko minuta kasnije Drmić je udarcem s 11 metara praktički riješio utakmicu. Kaznenom udarcu prethodio je pokušaj Marušića da loptu izbije iz svog kaznenog prostora. No, umjesto lopte, "napucao" je Vrbančića…

Problemi za domaću momčad dosegli su vrhunac u 39. minuti. Zbog prekršaja nad Kanekom isključen je Stubičan. Ulasku japanskog napadača u šesnaesterac Oriolika prethodila je situacija koju bismo "prostim okom" mogli okvalificirati kao - zaleđe. Drmić je dobio novu priliku s 11 metara. Bio je siguran. Kao i tri minute kasnije, kada se zatekao sam pred domaćim vratarom Hercegom.

image
VLADO KOS Cropix

A nesvakidašnji učinak "modrih" - pet golova iz pet udaraca prema protivničkim vratima upotpunio je u sudačkoj nadoknadi prvog dijela stoper Bernauer.

Tijekom 62 minute, koliko je proveo na travnjaku Oriolikova igrališta, Antonio Marin bio je najčešće prekršajem zaustavljani igrač Dinama. Za pretrpljene batine, krilni napadač "modrih" donekle se "osvetio" efektnim pogotkom u 54. minuti.

A u posljednjih pola sata utakmice tonus utakmice očekivano je splasnuo. Amateri iz Oriovca za iskorak u igri nisu imali niti znanja niti energije, dok je (u nastavku ogleda podosta renovirana) gostujuća momčad lagodno uživala u plodovima minulog rada. Ipak, u 77. minuti ubačaj Menala, Kulenović je glavom spustio na nogu Emreliju, kojemu je preostalo tek da iz neposredne blizine ubaci i sedmu loptu u domaću mrežu. Pet minuta kasnije i Kulenović se uključio (bio mu je to treći pogodak u sezoni) u golijadu. Pitanje je, međutim, kakve relevantne zaključke je trener Jakirović mogao izvući iz utakmice s protivnikom, koji za 90 minuta nije uputio nijedan udarac prema Dinamovim vratima.

Linker
30. travanj 2024 07:09