Sergej Jakirović

 RONALD GORSIC Cropix
Davorin Olivari
SVIMA JE ZAČEPIO USTA

Jakirović je preživio ono što ne bi niti jedan trener u Dinamu, a sad ima ogromnu priliku upisati se u povijest

A zamislite kakva bi to priča bila da najveći korak prema naslovu napravi baš na Rujevici
Piše: Davorin OlivariObjavljeno: 24. travanj 2024. 15:48

National Geographic ima jednu zanimljivu seriju koja se zove ‘Istraživanje zrakoplovnih nesreća‘. To su priče o najpoznatijim avionskim katastrofama koje su ostavile u čudu mnogobrojne svjedoke diljem svijeta. Da malo parafraziramo i našalimo se, u jednoj od serija mogao bi gostovati i trener Modrih Sergej Jakirović. Njegov trenerski avion u Dinamu nekoliko puta se srušio ove sezone. Sjetite se teških poraza od Sparte, Balkanija, Lokomotive, PAOK-a... A Profa je sve preživio, nakon svakog pada otresao je prašinu s ramena i nastavio dalje. Bilo je teških trenutaka kad je javnost da društvenim mrežama ili navijači s zapadne tribine Maksimira zazivali njegovu smjenu, bilo je ružnih povika. Da se ne lažemo i mediji su nakon poraza Modrih bili neskloni Jakiroviću, često je u eteru bila ona rečenica...

- Niti jedan trener u Dinamu ne bi ovo preživio!

Ali Jakirović je baš sve preživio. Niti bivši vlastodršci u Maksimiru, kao niti nova garnitura predvođena Velimirom Zajecom nisu mu okrenuli palac dolje. Iako se, posebice nakon onog 0:3 poraza od Lokosa u Maksimiru ozbiljno raspravljalo o njegovoj smjeni, već su se spominjala neka druga imena. I sad, nakon svega, možemo kazati, Dinamo je postupio ispravno. Dao je Profi šansu da nastavi svoj započeti posao. I evo ga, Modri su u sjajnoj seriji, pobjeđuju, igraju dobro, u trci su za naslovom prvaka i u finalu su Kupa. Usput je Jakir osigurao novo europsko proljeće u Europi, izbacio Betis. A svakako se to mora posebno istaknuti, u jednoj od najturbulentnijih sezona Modrih otkako je HNL-a. Ne trebamo vam ponavljati što se sve događalo od starta sezone, nagla smjena Igora Bišćana, prodaja glavnih zvijezda Livakovića, Josipa Šutala, Ivanušeca, borbe u kancelarijama. Sve je istrpio trener s svojim dečkima, svima je začepio usta. Istina, još nije osvojio niti jedan trofej, ali u velikoj je prilici osvojiti dva! Ako uzme duplu krunu, ulazi u onu rubriku koja se zove ‘uspješni Dinamovi treneri‘.

I da, dobio je konačno veliku satisfakciju za dosadašnji posao u Dinamu. Nakon utakmice i pobjede nad Lokomotivom u Kranjči, Jakiroviću su zapljeskali navijači. Iskreno, od srca. S tribina je dobio potvrdu da je pravi trener za Dinamo. Važno jest da je klub stao iz njega, ali vjerujte, još je važnije da su njegov rad i njegov trud prepoznali navijači. Dobio je povjerenje Dinamovih drukera, često vrlo izbirljivih i kritički nastrojenih.

- Iznenađenje, ha, ha. Ljudi imaju pravo biti ljuti, i ja sam bio ljut često ove sezone. Ajde, zadnjih sedam utakmica nisam. Boysi nas nose cijelu sezonu, vidi se ta pozitiva, osjeti se to u gradu. Svatko želi pobjede u nizu, treba tako nastaviti.

To je kazao nakon tog trijumfa nad Lokosima. Trener s mnogo života kad je Dinamo u pitanju sad ima ogromnu priliku upisati se u povijest. Uzeti duplu krunu. A zamislite kakva bi to priča bila da najveći korak prema naslovu napravi baš na Rujevici, stadionu koji će ga dočekati u neprijateljskoj atmosferi, što smo već imali prilike vidjeti u prvom dijelu sezone. Možda će čovjek koji je po vlastitom priznanju često bio ljut ove turbulentne sezone i ‘persona non grata‘ kod dijela navijača na kraju završiti na njihovim ramenima. I tko bi mogao kazati da to nije zaslužio...

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
24. travanj 2024 15:49