RONALD GORSIC Cropix
NEOČEKIVANI PROBLEM

Jakirović je u posljednji trenutak morao mijenjati plan: Evo što se dogodilo jednom od ključnih igrača

Baš u njega su se polagale velike nade, radi se o moćnom igraču, ogromnih trkačkih kapaciteta
Piše: Davorin OlivariObjavljeno: 17. rujan 2024. 21:29

Nisu imali sreće Modri pred utakmicu s Bayernom. Petar Sučić, hrvatski reprezentativac, naglo je dobio temperaturu i otpao je iz kadra. Mladi veznjak negdje je zaradio virozu i tako je Jakirović ostao bez bitnog igrača. Jer, baš u njega su se polagale velike nade, radi se o moćnom igraču, ogromnih trkačkih kapaciteta, traži dubinu, uvijek je u jakom ritmu, tipični je predstavnik modernog nogometa. Nakon što je bilo jasno da Sučić ne može, Jakirović je u udarnu postavu umjesto njega instalirao Marka Roga. Vjerovao jest da je upravo on najbliže onome što je mogao ponuditi Sučić da se nije razbolio.

image

Petar Sučić

GORAN MEHKEK Cropix

U prvoj utakmici u Ligi prvaka ove sezone trener Modrih odlučio se u udarni sastav gurnuti Japanca Takuyu Ogiwaru. Zanimljiv odabir jer je Ogiwara ove sezone u HNL-u odigrao samo 22 minute protiv Istre 1961 te 45 minuta protiv Šibenika. Ipak, lijevi bek je dva puta igrao protiv Qarabaga, 70 i 45 minuta... Ipak, ova minutaža pokazuje da Japanac nije dio udarne momčadi, a ovoga puta protiv velikog Bayerna stekao je taj status.

Jakirović je želio maksimalno ojačati obranu jer su osim Ogiware startala četiri defenzivca - Ristovski, Theophile, Mmaee i Pierre-Gabriel. Uostalom, i prije utakmice na press-konferenciji Jakirović je najavio kako očekuje da će njegova momčad, što je logično, biti u nekim dijelovima utakmice u podređenoj poziciji, zato se odlučio na ovu varijantu, kojoj je primarno čuvati svoja vrata, a onda po oduzetim loptama pokušati napraviti nešto prema naprijed.

Linker
17. rujan 2024 21:30