Sergej Jakirović

 DAMIR KRAJAC Cropix
REAKCIJE TRENERA

Jakirović: ‘Jedan igrač morat će dvaput počastiti, a sad je jasno zašto im skačemo po glavi‘

Dinamo je sigurnom pobjedom zaradio mjesto u polufinalu domaćeg Kupa
Piše: Predrag JurišićObjavljeno: 28. veljača 2024. 20:55

Dinamov trener Sergej Jakirović, napokon je na plavoj klupi doživio utakmicu bez rezultatskoga stresa. Dinamo je s 4:0 slavio nad Goricom i izborio polufinale domaćeg Kupa Upitali smo ga stoga kakav je osjećaj osigurati pobjedu znatno prije kraja utakmice, bez neizvjesne i uzbudljive završnice?

- Dobar, dobar je osjećaj, ali nikad nisam na klupi posve miran. Ne znam kakvo je mjerilo za stres, ali uvijek želim da mi momčad izgleda što bolje. Zadovoljan sam što nam je i mreža ostala nedirnuta, veseli statistički podatak kojeg nisam dosad znao da nam je ovo bila tek druga domaća ovosezonska utakmica u kojoj smo postigli više od jednoga pogotka u poluvremenu – rekao je Jakirović i potom istaknuo:

- Dečki zaslužuju sve čestitke, sjajno su otvorili utakmicu i odigrali stvarno odigrali dobro, s mnogo trke, ideje, vica i kreacije. Bilo je nekih pogrešaka, ali načelno smo sve kontrolirali, ostvarili smo plan i odmorili smo neke igrače, debitirao nam je Cvetko, Vrbančić je zabio... Sad igrači koji manje igraju znaju zašto im stalno "skačemo po glavi" i upozoravamo ih da uvijek moraju biti spremni, jer prilika će doći. Gdjekad im nije lako, ali i ova je utakmica pokazala da nam treba svaki igrač u svlačionici za teške bitke u sva tri natjecanja. Posebno mi je drago što su dobro reagirali dečki iz naše škole, a Vrbančić će morati dvostruko počastiti, jer je preskočio "čašćenje" nakon prvijenca s Ponikvama – rekao je Jakirović.

Jeste li razgovarali o Vidovićevu otkupu ugovora od Bayerna?

- Ne, nismo. Nije to pitanje za mene, nego za klupsku Upravu. A nadam se da će Vidović nastaviti s dobrim igrama - govorio je Jakirović, ne želeći komentirati VAR aferu.

Koga biste željeli u polufinalu Kupa?

- Nemam nikakve želje, ostale su u igri jake momčadi.

Trener Gorice Dinko Jeličić, ponudio je realno viđenje dvoboja:

- Bila je ovo zaslužena pobjeda Dinama, koji je bolje ušao u utakmicu. Na kraju je sve to ispalo previše lagano, imali smo previše "labavi gard", nismo imali čvrstinu. Rani je Dinamov gol usmjerio utakmicu, a drugi nas je gol dotukao. Poslije toga smo se malo trgnuli, imali smo i neke dobre situacije, ali želi li se u Maksimiru izvući nešto protiv Dinama, sve to mora biti žešće, agresivnije, energičnije, borbenije i kvalitetnije, mora se igrati dobra obrana i realizirati prilike koje se ukažu. A mi nismo bili na toj razini.

Nedavno ste rekli da Rijeku vidite kao prvoga favorita za naslov. Kako sad procjenjujete?

- I dalje stojim iza te procjene. Rijeka ima bodovnu prednost i najmanji pritisak. Dinamo je, istina, od tada prošao Betis u Europi i dobio je dodatno samopouzdanje, ali mu je i nastup u osmini finala Konferencijske lige hendikep zbog zgusnutoga ritma igranja. Stoga bih i dalje dao malu prednost Rijeci - rekao je Jeličić.

Linker
27. travanj 2024 08:30