Sergej Jakirović

 ZELJKO PUHOVSKI Cropix
PRVA REAKCIJA

Jakirović: Možda nam je trebao šamar da se probudimo iz euforije

Da je Rog zabio one prilike, bilo bi vjerojatno drugačije, rekao je trener Modrih
Piše: SNObjavljeno: 13. rujan 2024. 22:38

"Teška večer za nas", bile su prve riječi Sergeja Jakirovića nakon poraza njegove momčadi od Hajduka (0:1) na Maksimiru.

- Manje-više smo kontrolirali sve, Hajduk nam nije radio probleme, možda više u otvaranju igre gdje nismo imali kvalitetan pritisak. Spor nam je bio protok lopte i kretnja bez lopte. I ono što smo izradili, jako brzo i nestrpljivo smo završavali. Moglo se puno bolje razigrati. Odlučio sam ubaciti drugog napadača na poluvremenu, kontrolirali smo sve, ali iz neopreznosti, nakon duge lopte i kornera smo primili gol. Imali smo preko Kulenovića i Pjace i Roga šanse, nismo zabili. Moramo se sad pomiriti s porazom, iako je teško - rekao je trener Modrih za Max Sport.

O šansama koje je propustio Rog:

- Mislim da mu je prvi put lopta odskočila, drugi put je promašio okvir, ali to su bile matne situacije. Da smo to zabili, bilo bi drugačije.

O tome kako podići momčad za Bayern i Ligu prvaka:

- Rekao sam da smo svoje u Europi već napravili, ali ne treba sad otići u Ligu prvaka u nekom samozadovoljstvu. Možda nam je trebao šamar da se probudimo iz euforije. Momci su fokusirani, ne mogu ništa reći, ali ovo nije bila naša večer. Nažalost, dogodilo se baš u derbiju. Treba ići dalje, prvenstvo je dugo, maksimalni fokus jer bez prvenstva nema Europe.

O kraju dugog niza neporaženosti:

- Morao je stati jednom. Treba sad početi novi, bit će teško jer igramo Ligu prvaka, ali moramo što prije ovo popraviti.

Sve utakmice SuperSport HNL-a možete gledati samo na MAXSport kanalu

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
14. rujan 2024 10:00