GORAN MEHKEK Cropix
NOVOSTI S MAKSIMIRA

Jakirović nahvalio igrača koji se pokazuje kao veliki ‘bingo‘, a otkrio je i što je s Baturinom, Ristovskim...

‘Već smo se nekoliko puta opekli ove sezone, tako da smo uoči Rudeša maksimalno koncentrirani‘
Piše: Davorin OlivariObjavljeno: 08. prosinac 2023. 14:52

Subotnji sraz s Rudešom trebao u Maksimiru trebao bi biti neka vrsta predigre za konačni Dinamov obračun s prvim dijelom sezone. Mislimo naravno na utakmice protiv Ballkanija u posljednje kolu skupine Konferencijske lige u četvrtak, te El Croatico 17. prosinca. Pred ta dva "ogleda istine", dečki Sergeja Jakirovića moraju, i ta riječ nije prejaka, pobijediti Rudešane, zadnju momčad na ljestvici HNL-a. Svaki drugi rezultat bio bi dramatični šok, koji bi i kompletnu sezonu mogao odvesti u skroz neželjenom smjeru. Prije utakmice sa Slavenom Belupom smo napisali da Dinamo kreće u "misiju četiri od četiri", odnosno da želi autorizirati "Suzy Quatro", dobiti sve suparnike do zimske stanke. Prva od četiri je dobro prošla, Farmaceuti na svom stadionu nisu imali baš nikakve prilike ugroziti aktualne prvake.

- Jako sam zadovoljan s izvedbom u Koprivnici, odigrali smo baš jednu jako kvalitetnu utakmicu na teškom i zahtjevnom terenu. Još i danas osjećamo posljedice tog terena. Nismo puno dozvolili domaćinu, Nevistić je imao jednu intervenciju. Sve smo kontrolirali i dobro prevenirali kontre i polukontre Slavena Belupa, što nam je bilo iznimno važno. Zabili smo golove na vrijeme - priča nam Jakirović.

Veli da ga je nešto posebno razveselilo...

- Neke stvari dečki polako usvajaju. Dolazimo s puno više igrača u protivnički šesnaesterac, imamo puno bolji reposjed, tranziciju... Ima tu još prostora za napredak. Baš smo sretni s tom pobjedom, a sad smo se okrenuli Rudešu.

Osim toga što je nabrojio trener Modrih, vidljiv je i pojedinačni uspon forme. Posebno, recimo, Japanca Takura Kaneka koji je postao jedan od krucijalnih igrača i koji na svakoj utakmici počinje pokazivati da je Dinamovo pojačanje. Iako se to do sada nije moglo vidjeti, jer nije dobivao adekvatne prilike. Međutim, brzi dribler iz Zemlje Izlazećeg Sunca stvarno je veliki Jakirovićev "bingo". Sutra se također očekuje da nastavi u istom stilu.

- Kaneko je od utakmice s Lokomotivom, kad je postigao pogodak, dobio dodatni vjetar u leđa. Jako je zanimljiv igrač koji pokazuje da je pojačanje. Svi smo sretni zbog toga. Momčad ga je jako dobro prihvatila, on to vraća na najbolji mogući način.

Jakirović je još nešto želio naglasiti...

- Koliko god to sad čudno zvuči, momčad se kompletirala. Jer mi iza utakmice s Astanom nismo imali pet igrača protiv Slavena Belupa. Ali sad nema veze, svi smo manje-više zdravi, tu i tamo imamo poneku virozu. Ili koji udarac, mehaničke ozljede. Vidi se da dižemo formu, ja se nadam da će to tako biti do kraja polusezone.

A kad smo već pričali o virozama i ozljedama, Jakirović je kazao...

- Martin Baturina je dobio temperaturu u karanteni prije utakmice sa Slavenom Belupom i izvan je kadra. Cijeli tjedan nije trenirao, tek je jučer došao na trening. Napravili smo detaljne preglede, kako bismo vidjeli da nešto nije prošlo ispod radara. Stefan Ristovski je ušao u trening, Marko Bulat također. S tim da su obojica na nekih, recimo 70 posto. Za Rudeš nam je upitan Maxime Bernauer. Dobio je na treningu nezgodan udarac u gležanj. Mislim da neće biti sposoban za utakmicu s Rudešom. Kao niti Jurić koji također ima problema s gležnjem.

Kazao je još nešto na tu temu...

- Theophilea ćemo poštedjeti, kako ne bi došlo do većeg problema. Ostali su manje-više svi na dispoziciji.

Danijel Zagorac?

- Idemo kazati da je 50 posto bolje nego što je bio. Jučer je trebao ući u trening. Međutim, ako će i dalje osjećati bolove, poštedjet ćemo ga, nećemo ništa dalje forsirati.

Modri su ove sezone već igrali s Rudešom, pobijedili su u Kranjčevićevoj ulici rezultatom 5:1. Na toj utakmici je Josip Drmić zabio tri pogotka, još su pogađali Vidović i Emreli. Rudeš dolazi u Maksimir opet s novim trenerom, Davorom Mladinom...

- Da, promijenio im se trener. Došao je kolega Mladina koji je Rudeš uveo u HNL. Mi nemamo mjesta za bilo kakvo podcjenjivanje. Niti bilo kakvo kalkuliranje. Idemo na Rudešane s najjačim snagama u ovom trenutku. Bez obzira što imamo igrače koji su pod prijetnjom trećeg žutog kartona pred derbi s Hajdukom. Mi jednostavno nemamo pravo na nikakvu grešku! Moramo od prve sekunde jasno dati do znanja da idemo po tri boda, da što prije zabijemo pogodak, kako bismo odveli utakmicu u našem smjeru. Uz sav respekt prema Rudešu, vidjelo se u zadnje dvije utakmice da se oni bore, ako ništa drugo, da im nije svejedno, žele svakom nešto otkinuti. Bez obzira kakvo je stanje na ljestvici.

Jakirović je zaključio...

- Već smo se nekoliko puta opekli ove sezone, tako da smo maksimalno koncentrirani i fokusirani na utakmicu, želimo pobijediti i dobro igrati - zaključio je trener Dinama.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
24. srpanj 2024 00:26