RONALD GORSIC Cropix
SLIJEDE GOSTOVANJA

Jakirović najavio promjene za iduću utakmicu: ‘Ovo je još jedna prilika za nezadovoljne i možda ljute igrače‘

‘Lokomotiva? Igrači su nakon utakmice reagirali jako emotivno, kao da im je palo tisuću tona s leđa‘
Piše: SNObjavljeno: 31. listopad 2023. 13:00

Dinamo je ‘preživio‘ utakmicu protiv Lokomotive u kojoj je gubio nakon 90 minuta da bi u sudačkoj nadoknadi došao do dva gola i tri boda. Modre sada čeka niz od četiri gostujuće utakmice koji počinje utakmicom SuperSport kupa protiv Oriolika.

- Moramo pokazati ozbiljnost. Danas je svima jasno da nema lakih utakmica bez obzira protiv kojeg protivnika igraš. Mi moramo pokazati kvalitetu, razinu-dvije više, koliko god treba da to prođemo. To je jednostavno obaveza, sve ostalo je...‘tri točkice‘. Nedavno smo igrali prijateljsku utakmicu s njima, nisam htio da to odgađamo. Ovo je službena utakmica i u njima je sve moguće. Imamo iskustvo s Ponikvama jer tamo nije bilo nimalo lako kako bi to sugerirao konačni rezultat - najavio je utakmicu protiv Oriolika trener Dinama Sergej Jakirović.

On je najavio i promjene u momčadi jer je ovo prava prilika za igrače s klupe, a bit će u momčadi i nekoliko juniora.

- Bit će promjena u momčadi. Od juniora su ostali Vrbančić i Čaić. Vrbančić bi trebao igrati od prve minute, dobit će ostali priliku, a igrače koji su iznijeli teret u zadnjim utakmicama ćemo odmoriti. Povest ćemo ih nekoliko za klupu za ‘ne daj Bože‘, da imamo više opcija po linijama. Ovo je još jedna prilika za nezadovoljne i možda ljute igrače da pokažu koliko imaju talenta.

Iako Jakirović ističe ozbiljnost uoči utakmice koja se igra u srijedu s početkom u 14 sati, ipak je i dalje glavna tema dvoboj protiv Lokomotive.

- Napravili smo analizu. Nakon šokantnog ulaska u ulasku koji nas je dodatno stresao jer se cijelo prvo poluvrijeme vidjelo da nismo u pravom ritmu, da imamo problema s gradnjom napada. Nakon 30. minute smo došli k sebi i imali nekoliko pokušaja, a sa zamjena u poluvremenu smo dobili više okomitosti i bolji protok lopte. Stavili smo Lokomotivu pod pritisak, imali smo sreću kod šanse Želinskog jer bi tada bilo sve gotovo s 2:0. Zahvalio bih se publici jer nas je nosila, cijelo drugo poluvrijeme nas je tjerala naprijed i nitko sretniji od nas nakon pobjede. Možda nam se vratilo za neke ranije utakmice. Ne mogu reći da smo pobijedili zasluženo jer je Lokomotiva imala šansu da završi utakmicu, ali to je draž i čar nogometa.

Hoće li ovaj preokret biti i trenutak kada Dinamo počinje igrati bolje i ostvaruje bolje rezultate?

- Igrači su nakon utakmice reagirali jako emotivno, kao da im je palo tisuću tona s leđa, baš su se veselili kao da je bilo finale nečega. Vidjelo se i kada je cijela klupa uletjela u teren nakon drugog gola da imaju momčadsko zajedništvo i da žive za to. Uvjeren sam da će ovo biti prekretnica - ako imaš pošten pristup i daješ sve od sebe, lopta će ti to negdje vratiti sigurno - smatra Jakirović.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
19. svibanj 2024 03:51