RONALD GORSIC Cropix
PRIPREME ZA QARABAG

Jakirović najavio utakmicu sezone: ‘Kokosovu vodu nismo pili, a jedna mi činjenica jako puno znači‘

"Jasno nam je s kime imamo posla, posebice s njihovim ofenzivnom dijelom koji je puno bolji dio momčadi"
Piše: Dražen AntolićObjavljeno: 26. kolovoz 2024. 14:45

Prije leta u Baku Dinamov trener Sergej Jakirović obratio se novinarima u zagrebačkoj zračnoj luci.

- Jasno je da nas očekuje zahtjevna utakmica po zahtjevnom vremenu zbog toga što je u Bakuu dosta vlage u zraku. Po informacijama koje smo skupili bit će jako naporno, ali nema veze. Smatram da se u devedeset minuta moramo doslovno baciti na glavu da osiguramo Ligu prvaka u Zagrebu. Neće biti nimalo jednostavno jer pokazalo se da je Qaragab ozbiljna momčad. Ako je itko imao dvojbe o tome mislim da su otklonjene. Trebamo biti oprezni, u nekim trenucima u Zagrebu imali smo sreće. Moramo biti puno stabilniji u fazi obrane jer očekujem njihov pritisak od prve minute. Moramo pokazati, ja se nadam, da smo došli proći dalje.

Fran Tudor koji je lani igrao protiv Qarabaga za Rakow otkrio je da su pili kokosovu vodu, odmah od dana kad su izvukli Qaragab do utakmice u Bakuu jer to utječe na krv i olakšava disanje. Jeste li vi koristili nešto slično?

- Nismo pili kokosovu vodu. Razgovarao sam s našom liječničkom službom, to se mora puno prije početi uzimati da bi imalo utjecaja, tako da se nismo odlučili za to. Ajmo reći da je sad trenutačno kao u Zagrebu, možda pet do deset stupnjeva više. Koliko smo vidjeli po vremenskoj prognozi.

Jeste li nešto posebno pripremili za utakmicu u Azerbajdžanu?

- Pripremali smo utakmicu normalno kao i svaku drugu, s time da smo uzeli primjer netom odigrane s njima, to je najbolje što se može analizirati. Jako je važno da ih je naša momčad osjetila na terenu. Koliko god smo se pripremali i upozoravali na njihove određene kvalitetne strane, dok igrač ne osjeti suparnika na terenu to nije to. Jasno nam je s kime imamo posla, posebice s njihovim ofenzivnom dijelom koji je puno bolji dio momčadi nego zadnja linija. Mislim da baš u tome imamo šansu, pogotovo ako će oni jako puno riskirati. Pokazali smo da ih možemo ugroziti iz tranzicije.

Ukinuta je zabrana za navijače, Dinamo će imati potporu s tribina. Koliko vam to znači?

- Jako puno. Prošle sezone, otkad sam došao u Dinamo, niti jednom nisu bili navijači na našim europskim utakmicama. To se osjetilo na igrama jer totalno smo drugo lice pokazivali doma nego na gostovanjima. To želim promijeniti, svejedno mi je gdje igramo. Mi moramo imati naš stil igre i biti hrabri. Pokazati mudrost i hrabrost u određenim dijelovima utakmice. Nadam se da će tako i biti.

U nedjelju su bili na misi u kapelici na maksimirskom stadionu. Kaže da mu nije drago što je to procurilo u javnost.

- Mislim da ne treba to spektakularno spominjati u medijima. Ne znam kako je to izašlo. Otkad sam u Dinamu svake nedjelje imamo misu, ako možemo. To je nešto najnormalnije i na kraju krajeva privatna stvar svakog pojedinca - zaključio je Jakirović.

Linker
05. rujan 2024 11:01