BILL KONSTANTOPOULOS/ INTIMESPORTS Cropix
POVRATAK U HNL

Jakirović objasnio debakl Dinama u jednoj rečenici: ‘Sada je sav fokus na prvenstvu i Kupu, a igrat će najbolji‘

‘Nismo uspjeli riješiti ni jedan prekid‘, rekao je trener Dinama uoči nedjeljnog okršaja s Rudešom
Piše: Niko MatičevićObjavljeno: 16. ožujak 2024. 13:38

Nakon što su u četvrtak šokantno ispali od PAOK-a, pred igračima Dinama je susret 27. kola Supersport HNL-a protiv fenjeraša Rudeša. Na konferenciji za novinare trener Dinama Sergej Jakirović se osvrnuo na ispadanje iz Europe te je najavio susret u Kranjčevićevoj.

Jeste li napravili analizu poslije PAOK-a?

- Primijetili smo nedostatke, posebno u prvom dijelu gdje smo podbacili u mnogim aspektima. PAOK je imao kontrolu igre, a mi smo im olakšali s dva primljena gola. Iako smo intenzivno radili na obrambenim prekidima, nismo bili na razini koju smo očekivali. Međutim, ohrabruje nas kako je momčad reagirala u drugom dijelu, uspjeli smo se vratiti u utakmicu, no nažalost nismo uspjeli iskoristiti svoje šanse, a četvrti gol nas je definitivno dotukao.

U čemu je bio najveći problem u četvrtak, u psihološkom ili energetskom momentu ili u tim prekidima?

- Nismo uspjeli riješiti ni jedan prekid. Bilo je očito da se suočavamo s problemima; pokušavali smo zonski, ali nedostajala je usklađenost. Psihološki faktor je također mogao biti prisutan jer je PAOK dobio značajnu prednost s prva dva gola. U prvom dijelu, činilo se da nam nedostaje kvalitetna energija, no u drugom se situacija potpuno promijenila, osobito nakon što smo smanjili zaostatak. Možemo žaliti za propuštenim prilikama, ali važno je da idemo naprijed.

Slijedi utakmica protiv Rudeša (nedjelja, 17.10).

- Važno je da reagiramo s visokim nivoom energije i kvalitete u našoj izvedbi. Sada kada više nismo uključeni u europska natjecanja, naš glavni fokus je na prvenstvu i Kupu. Bit će zanimljivo vidjeti kako se svatko osjeća, ali bit će izabrani najbolji igrači koje imamo u ovom trenutku.

Svaka utakmica je izazovna i zahtjeva maksimalan napor. Imamo iskustvo s Rudešom iz prvog dijela sezone gdje smo uspjeli pobijediti s minimalnom razlikom od 1:0. Pokazali su da nisu bezopasan protivnik, ali mi moramo demonstrirati naš pobjednički mentalitet i jasno staviti do znanja da nam je cilj samo osvajanje tri boda.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
29. travanj 2024 14:25