Sergej Jakirović

 NERA ŠIMIĆ/Cropix
ISTUP TRENERA DINAMA

Jakirović oštar: ‘Pašalić i Labrović? Bezvezne priče, taj novac neće dobiti! Mogli su me prvo nazvati‘

‘Želim dovesti rakete! Vjerujte, nema ništa ispod pet milijuna eura‘
Piše: Davorin OlivariObjavljeno: 18. studeni 2023. 23:30

Daleko je još zimski prijelazni rok u kojem se Dinamo želi pojačati. U Maksimiru prate tržište, gledaju razne igrače, raspravljaju o njima, naravno, raspituju se o cijenama. Kad je Dinamo u pitanju, tako je to dugi niz godina, svaki razgovor koji se vodi oko bilo kojeg transfera, ulaznog ili izlaznog, iscuri u javnost jer zagrebački klub je zanimljiv apsolutno svima. Pojavljuju se razna imena u medijima, na društvenim mrežama, a tako će biti i nadalje iako će nam Dinamov trener Sergej Jakirović kazati...

- Nema još nikakvih novosti. Vidim što se piše, ali sve te priče su na dugom štapu, nema još nikakvih odluka, niti bilo kakvih konkretnih zaključaka, dogovora.

Naravno, ima razloga za to, Modri još nisu izabrali sportskog direktora, treba vidjeti tko će biti taj, pa tek onda raspravljati o Dinamovoj kadrovskoj križaljci. Jer, sasvim je logično da će novi sportski direktor sjesti s Jakirovićem, pa popričati o svemu što slijedi u nadolazećem prijelaznom roku. Međutim, jedna priča je pomalo iziritirala Jakirovića.

image

Marco Pašalić

Ronald Goršić/Cropix

- Čitao sam vaš list, pa vidim da se svašta priča na kavi u kuloarima u Sheratonu. Radi se o tome da Dinamo želi dovesti Nediljka Labrovića i Marca Pašalića. Odmah ću vam kazati, to nije realno. Baš je to bez veze. Svi znate da bi Mišković za njih tražio ogromne novce, a Dinamo mu ne želi dati te novce! Dakle, nikoga nismo kontaktirali na tu temu, a onda se iz Rijeke puštaju probni baloni. Tako je, recimo, izašlo da smo poslali službenu ponudu za Labrovića. To nema veze s istinom. Opipava se puls javnost zbog mog odlaska iz Rijeke. Pa zar nije normalno da se nazove mene ili nekoga u klub!? Sami znate da ja nemam nikakvih problema s tim, cijelo vrijeme normalno komuniciram, kod mene nema skrivanja. Nije valjda važnija kava u Sheratonu... - kaže nam Jakirović.

"Zašto se čudite porazu od Ballkanija?"

Pitamo ga na kojim pozicijama Dinamo razmišlja o pojačanjima u zimskom mercatu?

- Gledamo sve pozicije! I to nije floskula. Želimo se pojačati, ali želimo dovesti igrače koji su bolji od onih koje imamo u svlačionici. Naravno da ćemo reagirati ako takve igrače možemo dovesti. Nije lako dovesti igrače takve kvalitete. Svi traže puno novca, danas je pravo pojačanje, koje će biti bolje od naših igrača koje imamo u rosteru, prilično skupo. Vjerujte, nema ništa ispod 5 milijuna eura. Češljamo, tražimo najbolje opcije, ali nije nikakva tajna da ćemo se pojačati. No što možemo dovesti, o tom potom...

Onda nam je trener Dinama kazao kakve igrače želi u momčadi...

image

Nediljko Labrović

Hollandse Hoogte/Shutterstock Editorial/Profimedia

- Dakle, metaforički kazano, ja želim dovesti "rakete"! Totalno je svejedno koliko imaju godina. Samo da su "rakete", da su brzi igrači kakve danas traži moderni nogomet, igrače koji mogu igrati pod visokom intenzitetom. Vidite, bili smo u Prištini, kod Ballkanija, pa su nas ljudi satrali. Zato što imaju neke igrače koji mogu igrati jakim intenzitetom. Onda se mi čudimo što smo izgubili od Ballkanija... Pa što se čudimo? Jeste gledali utakmicu Luksemburga i Bosne i Hercegovine u kvalifikacijama za Europsko prvenstvo? Dobio je Luksemburg s 4:1. Zašto? Zato što reprezentativci Bosne i Hercegovine nisu mogli trčati intenzitetom kojim su mogli oni iz Luksemburga! Da, radimo intenzivno na mogućem dovođenju brzih igrača s visokim intenzitetom igre, ali još ima dosta vremena do zimskog mercata za donošenje konačnih odluka. Naravno, činjenica jest da ćemo pokušati dovesti takve igrače za što manje novaca, što povoljnije za klub...

"Moramo se pojačati ako želimo titulu"

Dosta se pisalo o vratarima. Pojavila se priča o Ivi Grbiću, a već je stara ona o mogućem dolasku mladog Nikole Čavline iz Lokomotive. Dinamo ga može vratiti, takva je klauzula ugovora, za 500 tisuća eura.

- Kažem, sve je to još uvijek na jako dugom štapu. Ma dajte, kako bismo doveli Grbića koji ima ugovor s Atleticom iz Madrida? Kako bismo to mogli platiti? Jedino da se dogovori s Atleticom, pa da postane slobodan igrač. Čavlina? Pa to nije nova priča. Meni je Čavlina zanimljiv. Iako je u Lokomotivi, on je vratar Dinama. Nekako je i logično da dođe u Dinamo. Međutim, ako bismo doveli Čavlinu, onda je sve jasno, morat ćemo mu dati "pole postition". Dakle, onda mora biti prvi vratar. Nadalje, ima još jedna priča koja nije nova i za koju znate. Radi se o mladom Morenu Živkoviću, kojeg sam želio u Dinamu zadnjeg dana ljetnog prijelaznog roka, ali tada smo ipak odlučili da ga ostavimo u Lokomotivi, da ga ne "ubijamo", jer smo znali da će u Lokomotivi imati minutažu, da će se razvijati. On je dijete Dinama. Pokazao je da može igrati na visokoj razini i mi to sve pratimo.

Pričao je dalje...

- Mi u Dinamu imamo problem realizacije. Vratite malo film unatrag i zapitajte se kad je to tako bilo u klubu? Baš sam razgovarao s Ivicom Olićem, koji je jednu sezonu igrao u Dinamu, pa ga pitam: "Koliko si golova zabio?". On kaže: "Dvadeset". Sve jasno kao dan, zar ne?

Jakirović će zaključiti...

- Moramo se pojačati ako želimo osvojiti naslov prvaka Hrvatske!

Eto, Sergej Jakirović, otvoren i jasan, bez dlake na jeziku, kao i uvijek.

Linker
18. studeni 2023 23:30