Sergej Jakirović
 

 RANKO SUVAR Cropix
PRVI DOJMOVI

Jakirovića čeka klub koji ga je izbacio iz Europe: ‘Zbog dva suparnika mi nije baš drago‘

‘Želim vidjeti na kojoj smo razini, a ima i momčadi za koje smatram da možemo s njima igrati i da će biti 50:50‘
Piše: Davorin OlivariObjavljeno: 29. kolovoz 2024. 20:15

Bayern, Arsenal, Salzburg, Slovan u gostima, Borussia Dortmund, Milan, Celtic, Monaco u Maksimiru! To je Dinamov ždrijeb Lige prvaka. Bit će spektakla, igrat će Modri su gigantima, ali isto tako i s momčadima koje se mogu pobijediti. Onako na prvu, držimo da Modri imaju pravo biti optimisti, da se mogu dokopati dovoljnog broja bodova koji će ih ostaviti u igri.

- Kad jedan Cristiano Ronaldo kaže da se naježi svaki put kad čuje himnu Lige prvaka, onda je jasno kakvo je to natjecanje. Zadovoljan sam sa ždrijebom. Sve su to vrhunske momčadi. Sa svima ćemo se potući, želim vidjeti na kojoj smo razini, a ima i momčadi za koje smatram da možemo s njima igrati i da će biti 50:50. Pa ćemo vidjeti koliko bodova možemo uzeti. Momčadi s kojima možemo igrati i uzeti bodove su Salzburg, Celtic, Slovan, možda i Monaco - rekao je trener Sergej Jakirović odmah nakon ždrijeba.

Što misli, koliko će bodova biti potrebno za ostanak u Ligi prvaka?

- Ne znam. Mislim da nas pola ovdje to ne zna. Vidjet ćemo kako će to natjecanje ići, pa ćemo znati koliko će bodova zatrebati. Samo polako, idemo utakmicu po utakmicu. Rekao sam dečkima prije Qarabaga da se samo sjete što smo sve prošli i da smo došli 90 minuta od Lige prvaka.

Kad se radi o suparnicima, kazao je Profa i ovo:

- Nije mi drago što imamo dva njemačka protivnika, ali vidjet ćemo.

Gostovanje na Allianz Areni i Emiratesu?

- Treba vidjeti kakvi smo protiv njih, tu su Arteta i Kompany, vrhunski igrači, sada i treneri. Nadam se da ćemo mi im otežati. Znam koliko imam igrača, znam našu snagu. Moramo dobro trenirati, rotirati i sigurno da će nam svaki igrač trebati.

Za Jakirovića je prošla sezona bila nevjerojatna, puna uspona i padova...

- Meni je ovo velika satisfakcija, ali vjerovao sam da možemo izvući sezonu. Dok vi niste objavili, nisam ni znao da samo izgubili zadnji puta u Solunu... Dugi je to niz, sada smo dobro krenuli i sve ide kao po špagi.

Zanimljivo, imat će Profa jedan zaista zanimljiv okršaj sa Slovanom, klubom koji ga je izbacio iz Europe dok je bio trener Zrinjskog.

- Provukli su mi se tada, sada ćemo vidjeti kako će to proći - zaključio je Jakirović.

image

Sergej Jakirović

RANKO SUVAR Cropix

Inače, Maksimir je u četvrtak bio zemlja smješka. Kako i ne bi bio, Dinamo se plasirao u Ligu prvaka. Modri klub je organizirao zajedničko gledanje ždrijeba iz Monte Carla s novinarima u VIP loži, okupilo se veliko društvo. S nama su ždrijeb gledali Velimir Zajec, Zvonimir Manenica, Dubravko Skender, Darko Podnar, Silvio Marić, Sanjin Španović... Naravno, najviše čestitki je dobio autor velikog Dinamovog uspjeha Sergej Jakirović koji se pojavio sa svojim asistentima, Sandrom Perkovićem i Markom Salatovićem.

Možete misliti kakva je atmosfera vladala, kroz klub su prolazile rijeke veselja i radosti. S nestrpljenjem se čekao ždrijeb, a prije njega su se pojavili junaci utakmice protiv Qarabaga, Marko Pjaca i Petar Sučić. Dvojac heroja iz Bakua nije ostao do konca ždrijeba, negdje su dečki otišli gledati u svom aranžmanu, ali prije nego su otišli, malo su pričali o događajima u Azerbajdžanu, kao i o derbiju HNL-a koji se u nedjelju igra na Rujevici, gdje se sudara Nevera s Kvarnera s Modrima.

- Slegnuli su se dojmovi, uspjeli smo se naspavati, svjesni smo da je velika stvar za Dinamo i hrvatski nogomet, ponovno igranje Lige prvaka. Čekaju nas veliki protivnici i sretni smo da je Liga prvaka ponovno u Zagrebu. Ukupni rezultat je 5:0, da, ali ne mogu reći da je bilo glatko i lagano na terenu. Mi smo pokazali da imamo iskustvo igranja ovakvih utakmica i da smo na kraju mirno i suvereno ostvarili ulazak u najelitnije klupsko natjecanje na svijetu - kazao je Pjaca.

Bio je sretan što je na putu Modrih prema Ligi prvaka postigao dva pogotka, jedan u Maksimiru, drugi u Bakuu.

- Kada zabiješ gol za bilo koga je sjajno, a osobito za klub za koji navijaš od malih nogu i to na Maksimiru. Najbitnije je da smo ušli u Ligu prvaka i jedva čekamo start. Mislim da se možemo boriti sa svima.

Rekao je ponešto i o nedjeljnom derbiju na Rujevici.

- Idemo na lijepi derbi u nedjelju. Moramo biti maksimalno fokusirani. Idemo na pobjedu, kao i uvijek u HNL-u. Imamo veliki respekt za Rijeku. Osjećam zahvalnost prema Rijeci, dali su mi priliku da se vratim na nivo na kojem sam sada.

Na pitanje ima li Dinamo snage za borbu na tri fronte, kazao je.

- Imamo odličnu momčad koja ima puno širine i tko god da igra spreman je dati sve od sebe i pokazati kvalitetu u bilo kojem od ta tri natjecanja.

Jasno da ga je stiglo i pitanje o reprezentaciji, gdje je na pretpozivu Zlatka Dalića. Pitali smo ga je li se čuo s izbornikom, hoće li se možda pretpoziv pretvoriti u poziv?

- Nije bilo komunikacije sada s izbornikom. Nije na meni da komentiram, spreman sam ako će izbornik aktivirati poziv - zaključio je Pjaca.

A, s druge strane, Petar Sučić jest na Dalićevom pozivu.

image

Petar Sučić

RANKO SUVAR Cropix

- Ne mogu reći da sam očekivao poziv u reprezentaciju, ali kao sportaš uvijek daješ sve od sebe. Uvijek sam spreman za nacionalnu vrstu.

Kad se radilo o srazu u kojem je izborena Liga prvaka, nova zvijezda na hrvatskom nogometnom nebu je kazala.

- Zvuči uvjerljivo, ali znamo da je bilo teško i da smo se napatili. Ali pokazali smo i ostalima da nas moraju respektirati. Odradili smo dobru pripremu, dosta komunicirali o njima i njihovim kvalitetama, tu smo ih dobro skratili i na kraju više nego uvjerljivo pobijedili.

I Petar se osvrnuo na nedjeljni derbi...

- Očekujem derbi utakmicu, sjajnu atmosferu kao i uvijek. Moramo se odmoriti i pripremiti, naravno uvijek idemo na pobjedu - zaključio je Sučić.

Linker
05. rujan 2024 10:51