Sergej Jakirović

 GORAN MEHKEK Cropix
‘NISMO SE DOŠLI BRANITI‘

Jakirovića zatekli pitanjem o otpisanom dinamovcu: ‘Na našu i njegovu sreću, otišao je u Njemačku‘

‘Rezultat s Maksimira? Nema u nogometu fer ili ne fer, ovisi o tome tko napravi manje pogrešaka‘
Piše: SNObjavljeno: 27. kolovoz 2024. 18:24

Nogometašima Dinama u srijedu slijedi utakmica sezone. Obrane li maksimirskih 3:0 u Bakuu nasuprot Qarabaga, Modre čekaju nastupi u novom i uzbudljivom formatu Lige prvaka. Uoči susreta s azerbajdžanskom ekipom, konferenciju za medije održali su trener Sergej Jakirović i branič Samy Mmaee.

- Očekujem zahtjevnu utakmicu bez obzira na 3:0 pobjedu u prvoj. Qarabag se pokazao kao ozbiljna i organizirana momčad, svjesni smo da smo imali sreće u nekim situacijama, ali isto tako smo svjesni da ih možemo ugroziti. Moramo biti još koncentriraniji u fazi obrane i pokušati postići pogodak. Ekipa je spremna, nadam se da ćemo sutra ostvariti svoj cilj, a to je ulazak u Ligu prvaka - započeo je Jakirović.

- Znamo da će biti teško i moramo biti fokusirani. Moramo biti na sto posto i dovršiti posao - dodao je Mmaee.

Tamošnji novinari poželjeli su dobrodošlicu dinamovcima, a onda priupitali Jakirovića za dodatnu najavu.

- Napravit ćemo sve da riješimo utakmicu u 90 minuta. Došli smo ostvariti rezultat koji nas odvodi u Ligu prvaka, nismo se došli samo braniti, nego i pokušati napasti Qarabag. Svaka utakmica je novi početak, mi smo vidjeli prošle sezone da Qarabag može držati Bayer "na konopcima". Ovo je nova utakmica, novo dokazivanje i pokušaj što boljeg rezultata.

- Samopouzdani smo i vjerujem da smo dovoljno kvalitetni da se kvalificiramo u Ligu prvaka - nadopunit će stoper Modrih.

Mmaee je već igrao na ovom stadionu u dresu Ferencvarosa.

- Sjećam se da je bilo teško i da je atmosfera bila odlična. Očekujemo da će biti tako, ako ne i još bolje sutra.

Jakirovića su pitali smatra li da je rezultat iz prve utakmice pošten.

- Nema u nogometu fer ili nije fer. Samo je stvar da se u trenucima patnje obraniš ili da protivnik promaši svoje šanse, a da ti svoje iskoristiš. To je nogomet, sastoji se od grešaka i onaj koji ih manje napravi, na kraju profitira. Moglo je biti još golova u mreži Qarabaga, moglo je i u našoj, ali na kraju se broji 3:0.

Azerbajdžanske novinare posebno je zanimao Mahir Emreli, koji je potpisao za Nuremberg ranije ovog mjeseca.

- Godinu dana sam u Dinamu, Mahir je imao dosta prilika da pokaže sav svoj potencijal koji je neosporan. Imao je jedan veliki peh na početku zimskih priprema s ozljedom, koja ga je totalno izbacila. Kasnije je dobio još jedan udarac na reprezentativnoj utakmici i klub je odlučio, s obzirom na uvjete ugovora koje ima, a pritom nije u prvom planu, da je bolje da ga transferiramo. Na sreću nas i Mahira, otišao je u Nuremberg - zaključio je Jakirović.

Linker
05. rujan 2024 10:58