Sergej Jakirović

 RONALD GORŠIĆ/Cropix
PROBLEM ZA MODRE

Jakiroviću se ozlijedio važan igrač, poslao i signal Upravi: ‘On bi trebao igrati u Dinamu‘

"Vidite što nam se događa zadnji tjedan, otpadali su nam igrači preko noći, Baturina je izgubio pet dana..."
Piše: Davorin OlivariObjavljeno: 27. srpanj 2024. 21:40

Nakon posljednje pripremne utakmice Dinama za novu sezonu, u kojoj su Modri remizirali sa Šahtarom (2:2), trener Sergej Jakirović istaknuo je kako su njegovi igrači imali "jako dobar podražaj".

- Šahtar je odlična momčad koja je godinama u Ligi prvaka. Utakmica je mogla poslužiti da vidimo gdje smo u odnosu na njih. Dosta smo se trošili u fazi obrane, bio je plan da ih čekamo u srednjem bloku. Jedino mi je žao što akcije ne završavamo udarcima na gol. Nije bilo dobro kako smo primili drugi pogodak, to je bilo jako naivno. Ne možemo postavljati zaleđe koje nije spremno, nitko nije nikoga kontrolirao niti pokrivao. No pohvalno jest da se nismo predavali, iako smo gubili 0:2. Uveli smo nove igrače i dobili na brzini i svježini. Na kraju je Kačavenda pogodio vratnicu, mogli smo do pobjede. Sve u svemu bilo je dobro, u dva dana u dvije utakmice s Šahtarom podijelili smo minutažu, dobili smo što smo htjeli i sad čekamo prvenstvo.

Pitali smo Jakirovića kakva je situacija s Bernauerom koji je izašao zbog ozljede.

- Mislim da je u pitanju loža. Dogodio mu se nekontrolirani potez, sve ste vidjeli.

Imate li već prvih jedanaest za Istru 1961?

- Vidite što nam se događa zadnji tjedan, otpadali su nam igrači preko noći, izgubili su tri dana. Baturina je recimo izgubio pet, tek je u petak odradio trening. Vidjet ćemo što će biti do petka. Ali stalni kažem naših prvih jedanaest je ‘prvih petnaest‘.

image

Martin Baturina

RONALD GORŠIĆ/Cropix

Hoće li ostati Lukas Kačavenda ili se vraća u Lokomotivu?

- Donijeti ćemo odluku. Ja mogu dati svoje mišljenje. Mislim da bi Kačavenda trebao biti kod nas u Dinamu.

Ima li nešto novo oko Pašalića, Cordobe, Carlosa?

- Sve je u zraku - zaključio je Jakirović.

I još jedna zanimljivost. Jučer je glavni maksimirski teren izgledao bolje nego na utakmici s Vardarom prije neki dan. Saznali smo da se na tu temu terena oglasio Izvršni odbor kluba i tražio pismeno izvješće člana Uprave Danijela Tomačića, jer je taj dio pod njegovom ingerencijom. Do utakmice s Istrom u petak sve bi s terenom trebalo biti u najboljem redu.

Linker
16. rujan 2024 15:00