Luka Ivanušec

 RONALD GORSIC Cropix
U IGRI MILIJUNI

Jedan od glavnih igrača Dinama uskoro bi mogao napustiti Maksimir! Ugledni klub šalje ponudu za Vatrenog

Dinamov veznjak na meti je uglednog španjolskog kluba, koji se sprema poslati službenu ponudu
Piše: Davorin OlivariObjavljeno: 21. kolovoz 2022. 09:45

Real Sociedad zainteresiran je za dovođenje Luke Ivanušeca! Ta informacija stigla nam je u subotu iz dobro obaviještenih izvora. Član Primere već neko vrijeme raspituje se za jednog od glavnih igrača Dinama, a po našim saznanjima uskoro bi na maksimirsku adresu mogla stići i službena ponuda.

Koliko će iznositi ne znamo, Luka po Transfermarktu vrijedi 12,5 milijuna eura, ali naravno da to ne treba ništa značiti, ne treba biti mjerilo vrijednosti. Jedino smo sigurni da ga plavi klub sigurno ne bi prodao za cijenu koja bi bila niža od te brojke. Mogli bi samo za višu....

Nije to naravno nikakvo posebno iznenađenje, kad se prije početka ljetnog mercata špekuliralo o tome koja bi od plavih vedeta prvi mogla biti prodana, onda je Ivanušecovo ime bilo na prvom mjestu. On je već davno bio u bilježnicama raznih europskih skauta i menadžera, podcrtan debelim flomasterom. Ivanušec je uz Dominika Livakovića i Josipa Šutala najvredniji Dinamov eksponat. Ivanušec je zimus bio na meti klubova iz Engleske i Italije, međutim u plave salone nije stigla konkretna, dovoljno teška ponuda, koja bi zadovoljila i klub i igrača. Hoće li ova iz Španjolske biti dovoljno "debela"?

image
MARKO TODOROV Cropix

U plavim dvorima su kompletno vrijeme komunicirali da neće biti prodaje igrača do završetka europskih kvalifikacija. Nakon utakmice s Bodo/Glimtom u srijedu one završavaju. Dinamo se već sad plasirao u skupine Europske lige, a mogući plasman u Ligu prvaka bio bi samo bonus, slatki bonus. Naravno, uvijek se može postaviti pitanje treba li Dinamo uopće prodavati igrače ako se plasira u najelitnije klupsko nogometno natjecanje na svijetu, jer bi odmah u startu zaradio oko 24 milijuna eura? Možda bi odgovor mogao bi "ne", ali ipak ako stigne lukrativna ponuda za igrače, zašto se dodatno ne bi osigurala financijska stabilnost na duže razdoblje? Naravno, u svemu tome, klub može i respektirati želju igrača, a sigurno jest da bi Ivanušec rado zaigrao u nekoj iz liga Petice. Kraj ljetnog mercata se bliži, u sljedećim danima sve bi vrlo brzo trebalo biti poznato.

Ivanušec je najmlađi strijelac u povijesti hrvatske reprezentacije, imao je 18 godina, jedan mjesec i 19 dana kad je u siječnju 2017. godine poentirao za Vatrene na China Cupu protiv Kine. Bio je tada igrač Lokomotive iz koje je prema Maksimiru otišao u kolovozu 2019. Transfermarkt bilježi da je Modre taj transfer koštao 3 milijuna eura, no s obzirom na Ivanušecov razvoj, radi se o malom iznosu. Proslavit će 24. rođendan 26. studenoga, a dosad je za reprezentaciju odigrao 11 utakmica i ostao na tom jednom pogotku.

Nada se Ivanušec, jasno, i pozivu za Svjetsko prvenstvo u Kataru. Zlatko Dalić ga sigurno prati, vidjet ćemo hoće li biti pozvan za rujanske dvoboje u Ligi nacija. Dosad je, do jučerašnjeg dvoboja s Osijekom, za Dinamo odigrao 130 utakmica i postigao 19 pogodaka, a igrao je na raznim pozicijama u veznoj liniji, nerijetko i na krilu.

Upravo je desnokrilni napadač Brais Mendez najskuplji igrač kojeg je Real Sociedad doveo ovog ljeta, platio je za njega 14 milijuna eura Celti iz Viga. To je treći najskuplji igrač kojeg je klub iz San Sebastiana ikad kupio, na prvom mjestu je Asier Illarramendi (17 milijuna eura Real Madridu 2015.), dok je drugi Alexander Isak (15 milijuna eura Borussiji Dortmund 2019.).

Najskuplje prodaje Dinama prema TM-u

1. Marko Pjaca (Juventus) 29,4 mil. €

2. Dani Olmo (RB Leipzig) 29,0 mil. €

3. Luka Modrić (Tottenham) 22,5 mil. €

4. Joško Gvardiol (RB Leipzig) 18,8 mil. €

5. Filip Benković (Leicester) 14,5 mil. €

6. Marko Rog (Napoli) 13,5 mil. €

Eduardo da Silva (Arsenal) 13,5 mil. €

8. Vedran Ćorluka (Man. City) 13,0 mil. €

9. Lovro Majer (Rennes) 12 mil. €

10. Mateo Kovačić (Inter) 11 mil. €

Dario Šimić (Inter) 11 mil. €

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
21. travanj 2024 21:07