Skok Rasmusa Lauritsena i Kevina Theophilea

 GORAN MEHKEK/CROPIX
OSTAJE U ZAGREBU

Jedan od najbolje plaćenih dinamovaca iznenadio mnoge i odbio vrlo primamljivu ponudu iz Francuske!

Hoće li se netko opet javiti, podebljati ponudu ili će sve ostati na ovome, vidjet ćemo...
Piše: Tomo NičotaObjavljeno: 12. siječanj 2022. 22:20

Prije nekog vremena pisali smo da bi iz Dinama tijekom zime mogao otići i Kevin Theophile-Catherine. Naime, prema našim informacijama dva su francuska kluba bila zainteresirana za njegove usluge, pričalo se tada o Metzu i Bordeauxu.

Oko KTC-a su u Maksimiru podijeljena mišljenja. S jedne strane, već su mu 32 godine, ima jedan od najvećih ugovora u Dinamu (oko 900.000 eura netto), a k tome je već skupio pozamašan broj grešaka i kikseva u važnim utakmicama i ima onih koji misle da je svoje najbolje partije već odigrao. Opet, ima i onih koji i dalje vjeruju u Theophileove kvalitete i profesionalizam te ga vide važnim za igru zadnje linije, sam Željko Kopić ima u njega povjerenje.

image
DAMIR KRAJAC/CROPIX

No, bez obzira na mišljenja, činilo se da se KTC-ova epizoda u Maksimiru bliži kraju, jer Metz je bio vrlo konkretan i uporan. Naime, prema našim saznanjima, francuski prvoligaš nudio je Theophileu dvogodišnji ugovor, ne puno slabiji od onoga koji ima u Dinamu, a uz to je mogao i nakon karijere ostati raditi u klubu. Ne znamo koliko je u toj priči trebao dobiti Dinamo, ali, da je Theophile inzistirao na odlasku i da je sam prihvatio ponudu, vjerojatno bi došlo do dogovora, Modri bi mu izašli ususret, dogovor bi bio vrlo izvjestan.

No, francuski stoper je, navodno, odbio ponudu, time iznenadio mnoge, pogotovo u Francuskoj, jer već se ranije šuškalo da bi se volio vratiti kući i ponovno igrati u Ligue 1. Hoće li se Metz ili netko drugi opet javiti, podebljati ponudu ili će sve ostati na ovome, vidjet ćemo do kraja siječnja. Ali, kako sad stvari stoje, Theophile je bliži ostanku u Dinamu, s kojim ugovor ima do lipnja 2023.

image
DAMIR KRAJAC/CROPIX

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
27. travanj 2024 02:07