DAMIR KRAJAC/CROPIX Cropix
RAT ZA DINAMO

Jedan od vođa Mamićeve struje podnio kaznenu prijavu protiv Mirka Barišića, evo što u njoj piše

Zagrebački klub je, nakon završenog Svjetskog prvenstva u Kataru, skrenuo pažnju sportske javnosti na sebe.
Piše: Dušan Miljuš/Jutarnji listObjavljeno: 28. prosinac 2022. 21:12

Nakon što je prošlog petka na konferenciji za novinare u Mostaru Zdravko Mamić najavio "tešku artiljeriju" ako se predsjednik GNK Dinamo Mirko Barišić ne urazumi, očito je procijenio da je vrijeme za jedan topnički hitac prema ljudima koji su ga, kako je rekao, izdali, piše Jutarnji list.

Poslužitelj njegove bitnice ovoga puta je Damir Zorić, član Izvršnog odbora i jedan od "mamićevaca" koji je danas putem svog zastupnika, odvjetnika Mate Matića, podnio zagrebačkom Općinskom državnom odvjetništvu kaznenu prijavu protiv Mirka Barišića, predsjednika Izvršnog odbora Dinama, zbog kaznenog djela protiv službene dužnosti zloporabe položaja i ovlasti.

U kaznenoj prijavi navodi se da je Barišić 19. prosinca kao predsjednik Izvršnog odbora, iako svjestan da postupa protivno važećim odredbama Statuta kluba, na sjednici IO predložio odbiti provođenje odluke Skupštine kluba od 12. prosinca, kojom je dvotrećinskom većinom s 40 glasova za, 17 protiv i četiri suzdržana izglasano nepovjerenje Krešimiru Antoliću, članu Uprave.

Na taj je način, navodi se u kaznenoj prijavi, Barišić postupio protivno odredbama važećeg Statuta kluba pa je kao odgovorna osoba iskoristio svoj položaj i ovlast te nije obavio dužnost i prouzročio je štetu drugoj osobi.

U prijavi je Zorićev zastupnik priložio i Statut kluba i zapisnik sa sjednica te je predložilo da tužiteljstvo provede dokaznu radnju prvog ispitivanja Mirka Barišića u svojstvu okrivljenika te da se ispita 12 članova Izvršnog odbora u svojstvu svjedoka, a sve na okolnosti vezano za neprovođenje navedene odluke, ali da se po potrebi ispitaju i druge osobe.

Odvjetnik Matić na kraju predlaže da Općinsko državno odvjetništvo protiv Barišića nakon provedenih dokaznih radnji podigne optužnicu.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
03. svibanj 2024 17:28