Cropix
IDE U TURSKU

Još jedan igrač odlazi iz Dinama: Bio je najbolji, očekivao veliku priliku, ali Čačić ga ne treba

Na njegovoj su poziciji Petković i Drmić, a pravu šansu na tom mjestu nikad nije ni dobio.
Piše: Davorin OlivariObjavljeno: 11. veljača 2023. 15:06

Nikad ne reci nikad. To je tako uvijek kod transfera u bilo kojem prijelaznom roku. Jučer, nakon utakmice s Istrom 1961, trener i sportski direktor modrog kluba Ante Čačić je kazao na press-konferenciji da odlasci iz plave svlačionice više nisu opcija. Međutim, jučerašnji dan promijenio je njegov stav. Iako posao još nije definiran do kraja, reprezentativac Azerbajdžana Mahir Emreli odlazi do kraja sezone na posudbu u Tursku, u Konyaspor, s mogućnošću otkupa. Tamo će biti suigrač s Domagojem Pavičićem, Robertom Murićem i Endrijem Cekicijem, bivšim dinamovcima.

Emreli, koji je prije godinu dana stigao u Dinamo iz poljske Legije, nije se naigrao na Maksimiru, ove sezone nastupio je tek na deset utakmica, ali nikad nije odigrao više od 45 minuta. Postigao je tri pogotka, jedan je zabio Istri 1961 u 3. kolu, a dva Rijeci na Rujevici u onoj visokoj pobjedi Modrih od 7:2. Zanimljivo, na pripremama u Rovinju bio je jedan od najboljih Dinamovih nogometaša, očekivalo se da će ovog proljeća dobiti veću minutažu i postati možda jedan od novih aduta Modrih.

Čačić ga je koristio u prve tri proljetne utakmice protiv Gorice, Lokomotive i Slaven Belupa, ali je Azer bio bez ikakvog učinka. U utakmici u petak trener ga nije gurnuo u igru protiv Istre 1961. Inače, Emreli je ionako bio nezadovoljan svojim statusom, mislio je da treba dobivati veću minutažu. Trener Čačić, pak, smatra da mu ovakav Emreli nije potreban. Na poziciji špice ima Petkovića i Drmića, a to je zapravo prava Emrelijeva pozicija. Azer je ponekad zaigrao i na krilnim pozicijama, ali ima tu Čačić također dovoljan broj igrača. Inače, Emreli ima ugovor s Dinamom do ljeta 2026. godine, a u Maksimiru se sigurno mole da Konyaspor na kraju sezone otkupi njegov ugovor.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
29. travanj 2024 17:35