GORAN MEHKEK/CROPIX
NEOBIČAN PODATAK

Još traje taj nevjerojatan niz: Znate li kad je Dinamo zadnji put izvan Zagreba izgubio HNL utakmicu?

Definitivno, Dinamo u zadnje vrijeme igra bolje u gostima nego na svom stadionu
Piše: Tomo NičotaObjavljeno: 15. prosinac 2021. 07:32

Svakakve statistike i nizove ispisali su Dinamovi nogometaši u zadnje vrijeme, a evo, pronašli smo još jedan neobičan podatak.

Naime, Modri su svoju zadnju utakmicu u HNL-u izvan Zagreba izgubili prije više od godinu dana, bilo je to 20. studenoga 2020. u Gradskom vrtu. Osijek je tada slavio 2:0.

Nakon tog dvoboja, Dinamo je još samo jednom izgubio na gostovanju u HNL-u, nedavno od Lokomotive (1:0) u Kranjčevićevoj, dakle, nije otišao izvan Zagreba, svi ostali porazi (Rijeka, Šibenik, Slaven Belupo, Hajduk) bili su u Maksimiru. Definitivno, Dinamo u zadnje vrijeme igra bolje u gostima nego na svom stadionu.

Kako god, Istra ima priliku prekinuti taj Dinamov uspješan niz izvan Zagreba, Puljani su zadnji koji to ove godine mogu učiniti jer u posljednjem kolu u 2021. Modri opet gostuju u Zagrebu, kod Dragovoljca.

Inače, petorica Dinamovih igrača u dvoboj u Puli ulaze s dva žuta kartona. To su Petković, Theophile, Franjić, Šutalo i Jurić. Dakle, tko god od njih dobije karton može na zimski odmor i prije ostalih. Pa, možda netko od njih i iskoristi tu mogućnost, što se ono kaže, očisti se za početak proljetnog dijela prvenstva. Uostalom, sad je Dinamov kadar brojan, možda bi time i olakšali izbor treneru Kopiću uoči zadnje utakmice s Dragovoljcem.

Naravno, sve to pod uvjetom da se u Puli pobijedi, u suprotnom takav epilog ne bi dobrodošao, tada nitko neće zaslužiti prijevremeni odmor.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
18. svibanj 2024 09:26