MATIJA DJANJESIC Cropix
MAKSIMIRSKA TRILOGIJA

Josip Drmić kao novi Čačićev Vida vrijedan 24 milijuna eura! ‘Džokeri‘ s klupe presudili su ponoćni triler

Zagreb i Hrvatska gledat će Dinamo u Ligi prvaka. Modri su opet u eliti, među najboljim klubovima svijeta
Piše: Davorin OlivariObjavljeno: 25. kolovoz 2022. 00:29

Plavi dečki autorizirali su još jedan velebni uspjeh, o trijumf kojem se valja nakloniti duboko, do poda. Pobijedili su u utakmici godine, bili su pravi kad je bilo najvažnije, to je odlika velikih momčadi.

Dinamo je pokazao da je velika momčad koja zaslužuje igrati u društvu nogometne kreme. Jeste li se tresli Dinamovi navijači tamo negdje tri minute prije kraja produžetka, jeste li očekivali jedanaesterce? Niste trebali, pa znate da Ante Čačić dobiva takve utakmice, kako bi on rekao “kaj se tresete, budemo zabili”. Ovoga puta njegov Domagoj Vida bio je Josip Drmić. Njegov pogodak donio je Modrima Ligu prvaka, na kraju je fantastičnu priču samo potvrdio Petar Bočkaj. U najvažnijoj utakmici sezone Drmić je zabio najvažniji pogodak koji osim sportskog prestiža u Maksimir donosi skoro 24 milijuna eura! Pojačanje je zaista bilo pojačanje u pravom smislu te riječi.

image
MATIJA DJANJESIC Cropix

Gledali smo utakmicu koja se teško preživljava ako ste strastveni navijač. Što li smo sve vidjeli sinoć, kakvu dramu, kakvu nevjerojatnu utakmicu, bio je to čudesni događaj. Ako niste bili jučer na Maksimiru, netko će vas sigurno pitati “a gdje ste bili 24. kolovoza 2022. godine?”.

Bila je to od onih utakmica “up and down”, a takve posebno ostaju u sjećanju. Modri su sjajno krenuli u utakmicu, odmah su zabili pogodak, nastavili su dobrom igrom, u prvom dijelu bila je to najpametnija utakmice sezone Modrih. Nakon pogotka Oršića mirno su kontrolirali igru, nisu srljali, zaustavljali su. sporadične napade gostiju, a onda su zabili i drugi. E taj drugi se pamti, Petković ga je zabio škaricama, bio je to pogodak za nogometne sladokusce, nešto fantastično.

U stanci između dva poluvremena smo već pričali koga će Dinamo dobiti u današnjem ždrijebu. Silvio Marić, koji je najavio da će za Modre zabiti Oršić i Petković poslao nam je poruku “buraz, u lovi smo”. No, onda Modri su pali u drugom poluvremenu, kao da ih je netko ugasio.

Do sada su obično bili bolji u drugim poluvremenima, ovoga puta bilo je obratno. Do sada su obično bili bolji u drugim poluvremenima,ovoga puta bilo je obratno. Norvežani su navalili “kao sivonje”, stiskali su Modre koji su teško patili. Postigli su pogodak, činilo se da bi mogli i drugi. Nisu, a onda su krenuli produžeci, nova drama. Sve je nekako mirisalo na jedanasterce, ali Drmić i Bočkaj, ljudi koje je Čačić uveo u igru riješli su “ponoćni triler”.

Ante Čačić je zaključio svoju “maksimirsku trilogiju”. Uzeo je prvenstvo, Superkup i plasirao Dinamo u Ligu prvaka. Svaka čast gospon Ante, svaka čast Modri!

Linker
20. travanj 2024 14:58