Josip Drmić

 MATIJA DJANJESIC/CROPIX Cropix
POSAO JE GOTOV

Josip Drmić novi je igrač Dinama! Hrvatski prvak objavio dolazak jednog od najboljih topnika HNL-a

‘Dinamo je zasluženo proslavio naslov i potvrdio je da je najbolji klub u ligi‘, kaže Drmić.
Piše: Davorin OlivariObjavljeno: 07. lipanj 2022. 18:55

Dinamo je od danas jači za Josipa Drmića (29)! Dosadašnji napadač Rijeke stigao je u plavi dom kao drugi strijelac HNL-a postignutim 21 pogotkom, Od 2019. talentirani ofenzivni igrač nosio je dres Norwicha, dok je na posudbu u Rijeku stigao u veljači 2021. Za ekipu iz Rijeke odigrao je ukupno 55 utakmica, uz 32 postignuta pogotka i 5 asistencija.

Znalo se da će Drmić postati novi igrač Modrih, o tome se već dugo govorilo i pisalo, a danas je definitvno i potpisan ugovor s napadaćem od kojeg se u Maksimiru puno očekuje. Drmić je postao Dinamova 'dupla devetka', naime dobio je dres s brojem - 18!

- Iznimno sam sretan i ponosan na ovaj trenutak. Dinamo je hrvatski prvak, najbolji hrvatski klub, kontinuirano osvaja trofeje u domaćim natjecanjima i nastupa redovito u europskim natjecanjima. Ove sezone prvenstvo je bilo iznimno napeto, podignuta je kvaliteta igrača i momčadi, završnica je bila jako zanimljiva i pomalo neizvjesna, ali Dinamo je ipak na kraju zasluženo proslavio naslov i potvrdio koji je najbolji klub u Hrvatskoj. Osobno ću dati sve od sebe da zahvalim klubu na dobivenom povjerenju svojim igrama na terenu i golovima. Vjerujem da će Dinamo u novoj sezoni nastaviti s dobrim rezultatima kroz utakmicu Superkupa, zatim prvenstvo i Kup te kroz kvalifikacije za Ligu prvaka. Ciljevi kluba su jako visoki, ali visoka je i kvaliteta igrača, stožera i cijele momčadi. Uz podršku navijača Dinama kao što je bila posebno ove sezone, siguran sam da uspjeh neće izostati - rekao je Drmić nakon potpisivanja ugovora

Dodao je kako su mu prvi dojmovi jako pozitivni...

- Sad mi je najvažnije da se sa svima dobro upoznam. Inače, uvijek sam volio igrati protiv Dinama, jer sam znao da se radi o velikom klubu, koji u svom rosteru ima iznimno kvalitetne igrače. Dinamo se natjecao na visokoj razini u europskim okršajima, a sad postajem dio toga i jako se radujem zbog toga. Želim da sve što prije starta.

Drmić će se momčadi priključiti početkom priprema sredinom lipnja. Na pitanje što se od njega može očekivati u dresu Dinama, kazao je...

- Znam da će očekivanja kad sam ja u pitanju biti velika. Ne mogu ništa obećati, ali ću se maksimalno potruditi. Jasno mi je da svi pričaju o golovima i očekivanjima. Meni je samo važno da se uklopim što prije, da prihvatim filozofiju igre, da upoznam trenera i momčad. Bitno jest da budemo uspješni kao momčad.

Drmić ima veliko međunarodno igračko iskustvo, a nastupao je za momčadi FC Zürich, Borussia Mönchengladbach, Bayer Leverkusen, FC Nuremberg, Hamburger SV i Norwich. U nedavno završenoj sezoni 2021/22. iskusni je golgeter bio na korak do titule najboljeg strijelca lige, a uz pregršt fantastičnih akcija i pogodaka posebno se istaknuo hat-trickom protiv Šibenika u završnici sezone. Uz klupsku karijeru Drmić je ujedno od 2012. godine reprezentativac Švicarske za koju je u 35 utakmica postigao 10 pogodaka.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
12. travanj 2024 11:20