GORAN MEHKEK Cropix
FEŠTA NA MAKSIMIRU

Juniori Dinama osvojili naslov prvaka uvjerljivom pobjedom, odluka pala u furioznih 20 minuta posljednjeg kola

U zadnje kolo Dinamo je ušao s dva boda prednosti ispred Hajduka koji se nadao kiksu Modrih
Piše: SNObjavljeno: 03. lipanj 2023. 12:53

DINAMO - OSIJEK 4:1 (Šakota 10‘, Topić 16‘, 81‘, Cvetko 19‘/Blažanović 18‘)

DINAMO: Klarin - Gubijan, Cvetko, Ruškovački, Graonić - Lukanić, Brkljača - Topić, Vrbančić, Košćević- Šakota

OSIJEK: Ugrešić - Perković, Prekodravac, Bjelivuk, Beširović - Damjanović, Ivančan, Barić - Živković, Lugarić, Blažanović


Iako se očekivala infarktna završnica juniorskog prvenstva SuperSport HNL-a, gdje je Hajduk lovio dva boda zaostatka za Dinamom, sve dvobje brzo su pale u vodu. Momčad trenera Ivana Senzena nakon samo 19 minuta imala je 3:1 protiv Osijeka, a do kraja susreta prvi topnik lige i član seniorske momčadi, Fran Topić zabio je za konačnih 4:1.

Juniori Hajduka slavili su u zadnjem susretu HNL- a protiv Inkera iz Zaprešića 2:0 golovima Šimuna Hrgovića i Marina Ćalušića. Međutim, pobjeda je bila "uzladuna", bio im je potreban kiks na Maksimiru, kiks koji se nije dogodio.

Dinamovi juniori su u posljednja tri prvenstvena kola postigli ukupno 12 golova, a Topić je sezonu završio kao najbolji strijelac lige s 20 golova na kontu.


Prijenos uživo:

ZAVRŠILA JE UTAKMICA - DINAMO JE OSVOJIO NASLOV PRVAKA!

81. - GOOOL! Dinamo vodi 4:1! Ovim pogotkom Modri su otklonili pitanje prvaka Hrvatske, Topić je dočekao dodavanje Graonića i poentirao za povećanje vodstva deset minuta prije kraja. Bio je to 20. pogodak prvog topnika juniorske lige.

72. - Uz ovacije s tribine iz igre je izašao bivši igrač Hajduka, Marko Brkljača koji je danas odigrao jako dobru utakmicu. Umjesto njega, na terenu je Čaić.

68. - Prema službenim informacijama na Maksimir se nalazi 1707 gledatelja.

65. - Topić je propustio realizirati meč loptu! Šakota ga je gurnuo u priliku, ali napadač nije zatresao mrežu. Pogodio je ravno u Ugrešića.

60. - Navijači nastavljaju uživati u potezima domaće momčadi. Vrbančić je sada bio razigran, nanizao nekoliko igrača, pa je ubačajem tražio Cvetka koji gađa preko gola.

image
GORAN MEHKEK Cropix

55. - Teledirigiranom loptom Brkljača je pronašao Košćevića koji je gađao suprotni kut, ali bez dovoljno preciznosti.

51. - Dinamo je bio u sjajnoj prilici preko Topića koji je primio dodavanje Lukanića, predriblao svog čuvara, ali izostajalo je snage kod udarca, pa je njegov pokušaj ostao lagan plijen za Ugrešića.

46. - Nastavlja se susret na Maksimiru. Dinamo iz prvog poluvremena ima vodstvo 3:1. Hajduk vodi u Zaprešiću 2:0, ali ovim ishodom naslov prvaka ide Modrima.

KRAJ PRVOG POLUVREMENA

45. - Pred sam kraj prvog dijela, dugo su kombinirali Modri - Šakota, Topić, Košćević, Vrbančić i na kraju lopta do Brkljače koji puca preko gola.

39. - GOOL! Hajduk vodi 2:0! Hrgović je povećao vodstvo Bijelih u Zaprešiću. U rašlje je zabio s 18 metara, a vratar domaćina bio je bespomoćan

39. - Prizemnom loptom Šakota je tražio Topića na drugoj stativi, ali očistio to netko iz obrane Osijeka.

33. - Kratko je zaiskrilo između Graonića i Bjelivuka. Brzo je to smirio glavni sudac bez sankcija žutog kartona.

image
GORAN MEHKEK Cropix

27. - Pokušao je sada Barić iznenaditi udarcem iz daljine, išlo je po sredini gola pa je Klarin primio loptu u ruke. U Zaprešiću je i dalje 0:0.

21. - GOOOL! Hajduk vodi 1:0! Hrgović je na lijevoj strani uposlio Vrcića koji je utrčao u prostor, pa poslao loptu na prvu stativu gdje se pojavio Ćalušić koji je loptu smjestio u gornji lijevi kut.

image

Rezultat na utakmici juniora Dinama i Osijeka nakon 20 minuta

HRVOJE SLIšKOVIć

19. - GOOOL! Raspucanih 20 minuta na Maksimiru! Ponovno se trese mreža Osiječana. 3:1 za Dinamo nakon što je Cvetko bio najviši u skoku.

18. - GOOL! Perković je ubacio loptu s desnog krila, a na drugoj stativi sve je ispratio Blažanović i zabio za 2:1.

16. - GOOOL! Još jednom trese se mreža gostiju, Dinamo vodi 2:0. Vrbančić je pucao, obranio je njegov pokušaj Ugrešić, ali Topić se našao na pravom mjestu i stigao do 19. prvenstvog pogotka.

10. - U Zaprešiću je 0:0 na utakmici Inkera i Hajduka. Ukoliko bi rezultati ostali takvima, Dinamo bi postao novi juniorski prvak.

10. - GOOOL! Dinamo je poveo 1:0 preko Šakote. Centarfor Modrih oslobodio se na desnu nogu i s vrha šesnaesterca opalio u gornji lijevi kut. Pogodak je došao proslaviti ispod sjeverne tribine.

6. - Na startu susreta traje dominacija Modrih koji kontroliraju posjedom, ali još nisu stvorili niti jednu šansu.

1. - Počela je utakmica na Maksimiru.

Linker
12. travanj 2024 13:18