Andres Colorado

 RAUL ARBOLEDA Afp
NEŠTO SE ‘KUHA‘

Južnoamerikanci razotkrili veliki posao Dinama!? S naslovnica vrišti: Naš reprezentativac stiže u Zagreb!

Htjeli su ga zadržati u domovini, no mogli bi mu izaći u susret jer se želi okušati u Europi
Piše: Petar Zobec/Jutarnji listObjavljeno: 28. siječanj 2022. 15:32

Iz Kolumbije dolazi vijest da je Andrés Colorado na rubu potpisa za zagrebački Dinamo. Mnogi kolumbijski mediji i novinari su plasirali vijest da će se 23-godišnji zadnji vezni uskoro priključiti momčadi Željka Kopića, no o iznosu koji će sjesti na račun Cortulue još nema informacija. Colorado je 190 centimetara visoki zadnji vezni, koji staturom i kretanjem po terenu pomalo podsjeća na Yayu Tourea. Iako su YouTube isječci najčešće nevažna stvar, budući da u njima i članovi malteške treće lige djeluju poput Messija ili Ronalda, neke stvari se o Coloradu ipak daju iščitati iz tih video uradaka.

Prva je da se ne libi potegnuti prema golu iz velikih daljina, iako mu šut, doduše, nije pretjerano tehnički dotjeran. U nekoliko je utakmica prikazan i njegov fini, duboki zadnji pas što bi moglo značiti da ovaj kolumbijski veznjak ima korektan pregled igre. Njegova visina sugerira da bi mogao biti opasan u suparničkom 16-ercu na prekidima, kao i što bi trebao otklanjati opasnost u svojih 16 metara. Posljednjih je godinu dana proveo na posudbi u Deportivo Caliju, a kako pišu tamošnji mediji, u tih je godinu dana postao i materijal za kolumbijsku reprezentaciju. Službeni debi zabilježio je 16. siječnja u prijateljskom susretu protiv Hondurasa te se u pobjedi 2-1 upisao u strijelce.

Kako ističu Kolumbijski mediji, Deportivo Cali želio je zadržati Colorada u svojim redovima, ali su u Cortului odlučili da će ga prodati te da će izaći u susret igraču koji se želi okušati u Europi. Piše se i kako je zagrebački klub poslao ozbiljnu ponudu u zamjenu za Coloradove usluge. Inače, Transfermarkt procjenjuje Kolumbijca na 1,30 milijuna eura.

No iz perspektive "modrih" nije jasno zašto bi se ulazilo u akviziciju Colorada budući da on pokriva mjesto koja je u Dinamu dosta dobro popunjeno. Za pozicije zadnjih veznih Kopić na raspolaganju ima Arijana Ademija, Josipa Mišića, Marka Bulata, Amera Gojaka, a to mogu odigrati i Martin Baturina te Bartol Franjić. Colorado je ipak drugačiji profil igrača Martina Ojede koji je ipak ofenzivnijeg duha i čiji je dolazak imao više smisla nego Coloradov, pa transfer kolumbijskog reprezentativca treba uzeti s dozom rezerve. Potvrdi li se doista Oršićev transfer onda će se morati posegnuti za ofenzivnijem i kreativnijem rješenjima od ovog.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
27. travanj 2024 04:25