Arijan Ademi i Luka Ivanušec

 RONALD GORSIC/CROPIX Cropix
KOMBINACIJE ZA ŠIBENIK

Kako će Dinamo bez jednog od najvažnijih igrača: Čačić ima par varijanti, hoće li opet žrtvovati Ademija?

Tko god igrao, nitko više nije ‘klasična šestica‘, bez Mišića u momčadi to je uvijek ‘kemijanje‘
Piše: Tomo NičotaObjavljeno: 13. svibanj 2022. 18:31

Najveća je dvojba kako Ante Čačić zamišlja momčad bez Josipa Mišića u Šibeniku? Čačić je utakmicu protiv Lokomotive započeo bez svoje “šestice” i jednog od najvažnijih igrača, Arijan Ademi i Martin Baturina tada su zajedno igrali u sredini terena, a ispred njih je bio Luka Ivanušec.

No, Dinamo nije izgledao dobro, pa je već na poluvremenu Čačić ubacio Mišića (umjesto Baturine) na njegovu poziciju, a Ademija gurnuo malo naprijed na mjesto na kojemu se on bolje osjeća i odakle dolazi iz drugog plana u šesnaesterac i gol-šanse. Uostalom, bio je na korak do Lokomotivinih stopera koji su zabili autogol, da nisu oni, poentirao bi kapetan.

image

Josip Mišić

GORAN MEHKEK/CROPIX Cropix

Ademi zadnjih godina više voli igrati tu poziciju nego na mjestu defenzivnog veznog, no pitanje je hoće li ga u Šibeniku trener Čačić opet morati žrtvovati na toj poziciji.

Ako to učini, tada bi u veznom redu mogli zaigrati još Ivanušec i Tolić (prije nego Baturina). Druga je moguća varijanta da to mjesto u momčadi ipak zauzme Amer Gojak, a Ademi bude bliže golu. No, tko god igrao, nitko više nije “klasična šestica”, bez Mišića u momčadi to je uvijek “kemijanje”, pogotovo kad su ozlijeđeni Franjić i Bulat, koji bi tu donijeli neke nove mogućnosti.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
18. travanj 2024 21:13