Bartol Franjić je zasad najveći izlazni transfer ovog ljeta

 Orange Pics Bv/Alamy/Alamy/Profimedia
SJAJAN POSAO

Kako se Dinamo u samo mjesec dana riješio čak 26 igrača i pritom zaradio gotovo 20 milijuna eura!

Bit će toga i još: vrlo bi brzo mogli otići Gojak, Dilaver i Theophile, ali i ne samo ta trojica...
Piše: Davorin OlivariObjavljeno: 18. srpanj 2022. 10:28

Prošlo je mjesec dana ljetnog prijelaznog roka, a Dinamo se riješio čak 26 igrača! Neki od njih su prodani, neki su otišli s mogućnošću zarade od budućeg transfera, neki su otišli bez odštete, neki na posudbe, a neki su ostali na posudbama.

Prodani su Franjić, Jakić, Stojanović i Andrić, s mogućom cifrom od budućeg transfera Maksimir su napustili Čabraja, Atiemwen, Đurasek, Daničić, Duvnjak i Julardžija, bez odštete su mahnuli na pozdrav Horkaš, Hrvoj i Josipović, dok su na posudbe otišli ili su ostali na posudbama Čop, Kulenović, Barišić, Brekalo, Ćuže, Janković, Jurić, Laća, Milić, Rozić, Šaranić, Tomek i Vasilj.

Dinamo je na temelju odšteta zaradio 14 milijuna i 700 tisuća eura, dok je na plaćama otišlih uštedio 5 milijuna eura. Dakle, zasad je ukupno modri klub zaradio 19 milijuna eura i 700 tisuća eura. U posljednjoj godini ugovora su Gojak, Dilaver i Theophile, mogući su njihovi izlazni transferi do konca prijelaznog roka.

Moraju se tu naravno objasniti slučajevi prodaje Jakića u Eintracht i Stojanovića u Empoli. Oni su dosad službeno bili na posudbama, tako da su prodajni transferi tek sad zaključeni, tako da je Dinamo za Jakića dobio 5 milijuna eura, a za Stojanovića 1,2 milijuna eura. S tim da Eintracht za reprezentativca Jakića mora još uplatiti 2,5 milijuna eura.

Jasno, tako stvari stoje zasad, jer ljetni mercato će tek ući u svoje najuzbudljivije razdoblje. Predviđa se izlazni transfer Dominika Livakovića, postoje ozbiljni upiti za mladu zvijezde Josipa Šutala i Luku Ivanušeca, za Brunu Petkovića i Mislava Oršića.

Zasad nema službenih ponuda, ali moglo bi tu biti jako zanimljivo. Naravno, nije Dinamo klub koji će rasprodati sve svoje najveće zvijezde i bitno oslabiti momčad, ali netko od ovdje spomenutih bi mogao autorizirati izlazni transfer. Makar su u ovom trenutku u prvom redu za odlazak ipak spomenuta trojica (Gojak, Dilaver i Theophile), koji su u zadnjoj godini ugovora. Postoje neke informacije da bi za njih vrlo brzo mogle stići inozemne ponude.

image

Hoće li Dominik Livaković ovog ljeta promijeniti klub?

ZELJKO HAJDINJAK Cropix

Kad pogledate ovu listu, svih tih 26 igrača koji više ne stanuju u Maksimiru, onda vam je sigurno jasno da je Dinamo pred definitivnom odlukom o ukidanju druge momčadi, jer neće biti dovoljno igrača za Damira Krznara s kojima bi mogao trenirati i igrati utakmice. Još dvojica bi mogla na posudbe, radi se o vratarima, Ivanu Nevistiću i Nikoli Čavlini. Čavlina će zapravo sigurno na posudbu, ali posudba Nevistića ovisi o transferu Dominika Livakovića.

Kad se radi o ulaznim transferima, Modri su, to se sad već vidi, odradili sjajan posao. Istina, najskuplja akvizicija koja je Atalanti plaćena 4 milijuna eura Boško Šutalo još ne igra jer je oporavljenik, ali dvojac Drmić-Ljubičić se pokazao sjajnim na otvaranju sezone. Ljubičić koji je iz Rapida stigao za 2,5 milijuna eura je zaista izvanredno otkriće, iako se znalo da se radi o dobrom igraču. No takva polivalentnost jednog nogometaša već dugo nije viđena u Dinamu. A, zanimljivo, najveća zvijezda prijelaznog roka Josip Drmić stigao je bez odštete.

Dinamo u ljetnom prijelaznom roku

Izlazni transferi

Franjić (Wolfsburg, 7,5 milijuna eura)

Jakić (Eintracht, 5 milijuna eura)

Stojanović (Empoli, 1,2 milijuna eura)

Andrić (Clermont, milijun eura)

Atiemwen (Šerif, postotak u idućem transferu)

Čabraja (Hiberninan, postotak u idućem transferu)

Daničić (Sumgayit FK, postotak u idućem transferu)

Đurasek (Šahtar, postotak u idućem transferu)

Duvnjak (Istra 1961, postotak u idućem transferu)

Julardžija (Gorica, postotak u idućem transferu)

Horkaš (Lokomotiv Plovdiv, bez odštete)

Hrvoj (Radomlje, bez odštete)

Josipović (Široki Brijeg, bez odštete)

Ukupno dogovorenih odšteta - 14 milijuna i 700 tisuća eura

Ušteda na plaćama - 5 milijuna eura

Ulazni transferi

Šutalo (Atalanta, 4 milijuna eura)

Ljubičić (Rapid, 2,5 milijuna eura)

Drmić (bez odštete)

Brkljača (bez odštete)

Ukupno - 6,5 miljuna eura

Posudbe

Kulenović (Lokomotiva)

Barišić (Istra 1961)

Brekalo (Varaždin)

Čop (Šibenik)

Ćuže (Zrinjski)

Janković (Zrinjski)

Jurić (Gorica)

Laća (Rudeš)

Milić (Bravo)

Rozić (Široki Brijeg)

Šaranić (Bravo)

Tomek (Gorica)

Vasilj (Lokomotiva)

Zadnja godina ugovora

Gojak - mogući izlazni transfer (Italija, Njemačka)

Dilaver - mogući izlazni transfer

Theophile - mogući izlazni transfer

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
14. travanj 2024 20:08