Ilustracija: Neredi u Ateni

 NIKOLAS GEORGIOU/ALAMY/ALAMY/PROFIMEDIA Nikolas Georgiou/alamy/alamy/profimedia
PORUKA HNL-IKONE

‘Kako su Dinamovi navijači došli do Atene? Nije da su išli do Dugog Sela! Jedna stvar mi je nepojmljiva...‘

‘Kakve veze Dinamo kao klub ima sa svime? Evo tko je po meni glavni krivac za ovo što se dogodilo‘
Piše: Robert KrnjićObjavljeno: 08. kolovoz 2023. 22:44

U priči oko velikog hrvatskog nogometnog tjedna razgovarali smo s ikonama HNL-a. Prije pogleda na dvoboje koji čekaju Dinamo, Hajduk, Osijek i Rijeku porazgovarali smo i o nemilim incidentima iz Atene.

- To je tragično i čuti i vidjeti, osobito kad se završi s ishodom u kojem je jedan ljudski život ugašen. Tužan sam i nadam se da se to nikad više neće ponoviti. To je nešto što baca ljagu na većinu Dinamovih navijača, a zna se da je to zajednica koja nadilazi grad Zagreb, to su ljudi po cijeloj Hrvatskoj, ali i dijaspori - rekao je Robert Špehar, a na sličnom tragu bio je i Damir Milinović.

- U ovom trenutku teško je reći bilo što pametno, svi žalimo zbog toga što se dogodilo. Izgubljen je ljudski život, a to je najgore u cijeloj priči. Naravno da nije lijepo čitati o Hrvatskoj u takvom kontekstu. Svima koji vole sport i koji su se njime bavili, ovo je teško palo, ali to, nažalost, nije samo hrvatski problem, takvi incidenti događaju se na utakmicama diljem svijeta. Nadam se da će u budućnosti biti sve manje takvih nemilih događaja. Treba navijati i podržavati klub koji voliš, dati maksimum na tribini, jer to je ono što drži sport, ali treba i dostojno predstavljati svoj klub i svoju državu.

Tonči Gabrić je ukazao na velike propuste grčkih službi.

- Ne mogu vjerovati kako su Dinamovi navijači uopće došli do Atene i prelazili državne granice. Pa nije da su išli do Dugog Sela, znate li koliki je to put... Nepojmljivo mi je da nitko nije primijetio da su oni došli dolje unatoč zabrani. Što Dinamo ima s tim? Klub ne bi smio biti kažnjen zbog igrača koji su svojevoljno otišli tamo, a prema mojem mišljenju, najveći krivac je grčka policija - rekao nam je 61-godišnji Splićanin, pa prokomentirao eventualnu mogućnost da se spirala nasilja između hrvatskih i grčkih navijača nastavi i u Splitu, odnosno Solunu.

- Ne vjerujem da će se to dogoditi. Obje su se države digle na noge i sigurno će biti izuzetno visoke mjere osiguranja. Imam osjećaj da kada bih otišao u Solun na utakmici da bih i ja bio sumnjiv, bez obzira na to što sam bio igrač PAOK-a. Ne vjerujem da će se ponoviti takvi propusti, u Ateni je smijenjeno sedam šefova policije zbog svega što se dogodilo.

Linker
05. svibanj 2024 14:16