Na fotografiji: Dinamo slavi osvajanje kupa

 NIKOLA VILIć/Cropix
FINALE KUPA HNS-a

Kakva uvertira! Dinamo uzeo pionirski Kup pa izgubio finala kadetskog i juniorskog od Rijeke i Varaždina

Nogometaši mlađih kategorija u Dugopolju su se borili za trofeje
Piše: Slaven KižlinObjavljeno: 25. svibanj 2022. 19:29

U srijedu su se u Dugopolju igrala tri finala Kupa Hrvatske za mlađe kategorije, pionira, kadeta i juniora. U finalnoj utakmici Kupa HNS-a kadeti Rijeke su bili bolji u svim segmentima igre u dvoboju protiv aktualnog državnog prvaka u 1. kadetskoj HNL i slavili 4:1. Rezultat oslikava pravo stanje na terenu. U prvom poluvremenu Riječani su imali nekoliko mat pozicija, no Matej Momčilovski tri puta nije bio precizan. Na otvaranju drugog dijela uslijedila je kazna, Luka Vrbanić mlade Dinamovce dovodi u vodstvo, 0:1. No, nakon toga slijedi potop Zagrepčana, koji je najavio “joker” s klupe Ivano Srdoč s dva efektna pogotka, za 2:1. Dominaciju Rijeke okrunili su pogocima Fran Knežević eurogolom s 20 metara i Duje Korač.

- Jasno da ne možemo biti zadovoljni, željeli smo dvostruku krunu, ali prvi dio smo odigrali loše. Nastavak smo otvorili pogotkom i onda počeli griješiti. Kup je takav, sve je u jednoj utakmici - kazao je trener poražene momčad Andrej Mioković, a puno zadovoljniji je bio njegov kolega sa suprotne strane, Hrvoje Stilinović.

- Čestitam momcima, odigrali su sjajnu utakmicu. Sezone je počela kriminalno, osam utakmica bez pobjede, ali kako se bližio kraj bivali smo sve bolji i stigla je konačna nagrada - rekao je Stilinović koji je donio drugi trofej kadetskog kupa u Rijeku i to nakon 28 godina čekanja.

Medalje i pehare finalistima uručili su u ime HNS-a, Mario Smodlaka, Stipe Pletikosa, Petar Krpan i legendarni Zorislav Srebrić.

U reprizi prošlogodišnjeg finala pionirskog Kupa Dinamo je uzvratio za poraz i slavio nakon raspucavanja s bijele točke. Bila je to čvrsta utakmica dvaju suparnika koji se bore za titulu prvaka, zagrebačka momčad bila je aktivnija, no bez šansi pred Katalinićem, dok su se Osječani odlučili na duge lopte. Jedna takva prošla je u 26. minuti, Jaman je pobjegao obrani Dinama i smireno poentirao pored Rajića.

U nastavku je Dinamo još više stiskao, a u 55. minuti dobili su najveću moguću prigodu - kazneni udarac. No, Anes Huskić odlučio se izvesti panenku, prevario je Katalinića, ali je prebacio vrata. U sljedećem napadu Osijek je imao meč-loptu, Rogulić je izašao sam pred Rajića, koji sjajno brani, omogućivši Dinamo povratak u utakmicu. U 60. minuti najbolji strijelac pionirske lige Mislav Ćutuk glavom izjednačava rezultat na 1:1. Do kraja nije bilo promjene rezultata, a u raspucavanju je odlučio promašaj kapetana Osijeka Puljića kojem je Rajić obranio, do kraja su svi zabili...

- Jedanaesterci su lutrija, čestitam mojim dečkima na trudu, da su Osječani slavili također bi bilo zasluženo - rekao je Dino Julardžija, trener Dinama.



Kup Hrvatske za juniore: Varaždin slavio protiv Dinama

VARAŽDIN - DINAMO 2:2 (3:1 na jedanaesterce)

DUGOPOLJE ŠC Hrvatskih vitezova. Gledatelja 100. Sudac: Patrik Kolarić (Čakovec).

STRIJELCI: 1:0 - Vugrinec (20 - 11m), 1:1 - Barišić (25), 2:1 - Havojić (50), 2:2 - Barišić (58 - 11m).

JEDANAESTERCI: Vugrinec - preko vrata, 0:1 - Barišić, Bloudek - Zadro brani, Sučić - pokraj vrata, 1:1 - Bujan, Brekalo - Šteko brani, 2:1 - Belcar, Braun - Šteko brani, 3:1 - Ocvirek.

VARAŽDIN: Kos Harjač (od 90. Šteko), Baneković, Lesjak (od 46. Fotak), Lusavec, Havojić (od 60. Ocvirek), Domjanić (od 80. Bloudek), Vugrinec, Belcar, Bujan, Škaričić (od 90. Telebar), Lukman.

Trener: Miljenko Mumlek.

DINAMO: Zadro, Brekalo, Mizić, Braun, Soldo, Kanižaj (od 73. Dobrilović), Lukanić (od 62. Mihalić), Barišić, Sučić, Čavara (od 62. Topić), Novak-Stanko.

Trener: Jozo Bandić.

IGRAČ UTAKMICE: Luka Šteko.



Varaždin slavi, nakon što su seniori proteklog vikenda osigurali povratak u elitu, u srijedu su se juniori okitili naslovom pobjednika juniorskog Kupa. Bila je to iznimno dramatična utakmica koja je riješena nakon isto tako dramatičnih udaraca s bijele točke.

Trener pobjednika Miljenko Mumlek izveo je postavu u kojoj su se našli i seniorski prvotimci Belcar, Lusavec, Domjanić, Škaričić i Vugrinec. Upravo je potonji donio vodstvo svojoj momčadi, realiziravši kazneni udarac kojeg je izborio Domjanić. Pet minuta kasnije Barišić je vratio dvoboj u rezultatsku ravnotežu. Početkom nastavka opet je Varaždin poveo, Havojić se najbolje snašao, no ni to vodstvo nije dugo trajalo, osam minuta kasnije Lusavec je igrao rukom, Kolarić pokazao na jedanaesterac, a Barišić sigurno pogodio. Do kraja nije bilo pogodaka, a Mumlek je napravio potez utakmice kada je uveo Luku Šteku da bi branio jadanaesterce i upravo se ovaj mladić prometnuo u junaka obranivši udarce Brekalu i Braunu.

- Čestitam Varaždinu, vraćali smo se dva puta, promašivali šanse, imali smo prednost od dva penala i na kraju izgubili - rekao je trener Dinama Jozo Bandić.

- Spremni smo bili za ovakvu utakmicu, znao sam da smo trebali sreću, pokazali smo karakter. Dečko su odradili sve što smo dogovorili, planski smo mijenjali vratara, oni su bili pod pritiskom - rekao je Miljenko Mumlek.

Linker
20. travanj 2024 14:14