RONALD GORSIC Cropix
MODRI PEHIST

Kalvariji jednog od najskupljih Dinamovih pojačanja kao da nema kraja: Je li mu karijera ozbiljno ugrožena?

Baš nas zanima hoće li se pojaviti na terenu. Jer, ako propusti i ove pripreme, ako neće igrati...
Piše: Davorin OlivariObjavljeno: 01. srpanj 2023. 16:53

Boško Šutalo (23) stigao je u Dinamu točno prije godinu dana iz Atalante u transferu vrijednom 4 milijuna eura. Baš je dobro startao, u svom debiju za Modre protiv Istre 1961 odmah je zabio pogodak, u HNL-u je nakon toga protiv Varaždina i Hajduka odigrao svih 90 minuta.

U kvalifikacijama za Ligu prvaka startao je s četiri minute na gostovanju kod Ludogoreca, nakon toga je u uzvratu igrao kompletnu utakmicu, protiv norveškog prvaka Bodo/Glimta na gostovanju također je odradio svih 90 minuta, a u Zagrebu, kad su Modri izborili Ligu prvaka, svih 120 minuta...

Fraktura, ruptura...

Sjajno se uklopio u plavu momčad, svi navijači Dinama bili su oduševljeni što će tadašnja Čačićeva momčad imati super mladi i vrhunski stoperski par Šutalo & Šutalo. A onda je stigla ta nesretna 34. minuta protiv Šibenika 28. kolovoza prošle godine. Fraktura kosti i ruptura ligamenata gležnja, operacija...

- Odrađujem terapije s fizioterapeutima i medicinskom službom. U teretani radim gornji dio tijela, struk, kvadriceps i na mobilizaciji gležnja. Sve ide dobro svojim tijekom. Bio sam na pregledima, kost je jako dobro zarasla. Nadam se da ću na startu priprema biti u procesu trčanja, tamo negdje 20. prosinca mogao bih pravocrtno trčati. Zasad neću ništa prognozirati, oporavljam se dan po dan - kazao nam je Boško Šutalo još tamo polovicom studenoga prošle godine.

image
RONALD GORSIC Cropix

S velikim entuzijazmom krenuo je i na prošle zimske pripreme Modrih u Rovinj, očekivalo se da će igrati na proljeće, na neki način krenuti ispočetka. Međutim, nije se dogodilo... Nije odigrao niti jednu utakmicu, nije odigrao niti minute. Stalno su ga mučili neki problemi, nikad sa zdravljem nije bilo skroz u redu. Vjerojatno su mu se ti problemi s vremenom uvukli u psihu.

Na ovim ljetnim pripremama trebao je nadoknaditi ono što je propustio u posljednjih godinu dana. Nije igrao onu prvu utakmicu Bišćanove momčadi protiv Dugog Sela, ali smo držali da će krenuti s igranjem u Brdu kod Kranja, u ogledu s Koperom. Zanimalo nas je kako će se snaći nakon tako dugog neigranja. Međutim, ništa niti od toga. Vidjeli smo da ga nema u zapisniku za utakmicu, nakon nje Igor Bišćan nam je kazao da ima određenih problema, nije precizirao kojih. Izgleda da je aduktor. Možda zbog toga što dugo nije igrao, pa su ga sad “zaskočile” pripreme?

Sad, pak, čekamo utakmicu s CSKA 1948 u ponedjeljak, baš nas zanima hoće li se pojaviti na terenu. Jer, ako propusti i ove pripreme, ako neće igrati, ako će ga i dalje mučiti zdravstveni problemi, onda bi mu karijera mogla biti ozbiljno ugrožena.

Gurlica blizu posudbe

Ovoga trenutka prvi je stoperski par modrog kluba Josip Šutalo - Perić, tu je Bernauer, uskoro se priključuje i Mauro Perković, koji je bio s mladom reprezentacijom na Euru, stopera može igrati i Stefan Ristovski... U Sloveniji jest i mlađahni Gurlica, ali on bi trebao na posudbu kako stvari sada stoje.

Ukoliko na adekvatan način ne odradi i ove pripreme, onda kod Bišćana neće imati mjesto u sastavu. A ukoliko se još proda i Josip Šutalo, onda će se ona priča da ćemo u udarnom sastavu Modrih gledati dva Šutala pretvoriti u totalni opozit. Na kraju bi moglo ispasti da nećemo gledati niti jednog...

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
17. travanj 2024 19:36