Arijan Ademi

 DAMIR KRAJAC Cropix
OSMIJEH OD UHA DO UHA

Kapetan Dinama još malo utrljao sol na ranu zvijezdama iz Londona: Znate zašto je Chelsea bio ispod razine?

‘To je jedna od najboljih ekipa Europe, ali mi smo znali da se možemo nositi s njima‘, kaže ŠUtalo.
Piše: SNObjavljeno: 06. rujan 2022. 21:40

Svi su u momčadi Dinama bili sjajni ove povijesne večeri kad je na Maksimiru pao Chelsea, ali riječ su nakon veličanstvene pobjede imala su dva ‘šefa‘ - kapetan momčadi Arijan Ademi i gazda obrane Josip Šutalo.

"Očekivali smo ovakvu utakmicu, bili smo svjesni da je to jedna od najboljih ekipa Europe, ali mi smo znali da se možemo nositi s njima. Nije bilo lako, naravno, dosta smo se branili, ali ponekad moraš stati u taj niski blok i tako zaustaviti protivnika. Mislim da smo svi dali svoj maksimum u tom defanzivnom dijelu i odradili sjajan posao. Kao što se kaže, navijači su danas bili naš 12. igrač i velike zasluge idu njima", rekao je Šutalo koji se još vraća u pravu formu nakon stanke zbog ozljede.

image

Josip Šutalo u duelu

DENIS LOVROVIC Afp

"Bilo mi je malo teško u prvom poluvremenu dok me nije ‘probilo‘, ali u drugom dijelu sam već ušao u ritam i sve je poslije bilo lakše".

Kapetan Ademi se ozarena lica pojavio pred kamerama i posebno istaknuo jednu stvar - uzrok lošeg Chelseaja u Zagrebu bio je - dobar Dinamo!

"Odigrali smo kvalitetnu utakmicu, pobijedili moćnog protvnika, bili dominantni, a odlično smo se branili kad je trebalo. Zaslužena pobjeda i zato čestitam svima, treneru, suigračima i fantastičnim navijačima", rekao je Ademi i prokomentirao Dinamovo ‘povlačenje‘.

"Svjesno smo im prepustili loptu, igrali smo visoki presing, dobro smo sve odradili, ali ima prostora da budemo još bolji. Uspjeli smo se obraniti najviše kad je trebalo, a Livi je bio sjajan, skinuo je dvije velike prilike", rekao je kapetan Modrih, a onda posebno istaknuo:

"U nogometu si uvijek onoliko dobar koliko ti protivnik to dozvoli. A mi njima danas nismo dali da igraju i zato su bili ispod svoje razine", objasnio je Ademi i odgovorio na pitanje tko mu je u momčadi Chelsea bio najbolji:

"Za mene je Kovačić broj 1".

Linker
12. svibanj 2024 14:00