Arijan Ademi

 BORIS KOVACEV/CROPIX
ARIJAN ADEMI ZA SN

Kapetan Dinama poslao snažnu poruku: ‘Ne plašimo se Hajduka! A imamo samo jedan način za resetiranje...‘

Niti ovoga se puta nije sakrio od neugodnih pitanja, progovorio je i o aktualnoj krizi
Piše: Davorin OlivariObjavljeno: 08. prosinac 2021. 16:29

Tko će ako neće kapetan Arijan Ademi... Čovjek sa stavom i gardom, koji je prošao mnoge teške trenutke u karijeri, teže od ovih koji su sad na repertoaru u Dinamu. On se neće povući u mišju rupu i izbjegavati izjave, on će stati pred javnost, navijače, kazat će sve o trenutačnoj situaciji u plavom klubu. Nikada nije imao dlake na jeziku, nikada ništa nije zamatao u celofan. Ono što misli to i kaže, nema skrivanja kod kapetana, vođe, lidera Dinamove momčadi.

Pitamo ga prvo što se događa s Dinamom, gdje je nestao pobjednički gard?

- Jednostavno, nismo bili dovoljno dobri na zadnjih nekoliko utakmica. Žao mi je, napravit ćemo sve da se to više ne ponavlja. Zašto je sve to tako izgledalo? Baš smo jučer imali video-analizu te utakmice s Hajdukom, uvidjeli smo svoje pogreške. Da, definitivno moramo sve ispraviti, moramo biti bolji. Znamo koja ja kvaliteta naših igrača i kompletne momčadi - kazao je u uvodu Ademi.

Dobro, ne radi se tu samo o utakmici s Hajdukom, ispali ste na svom Maksimiru i u četvrtfinalu Hrvatskog kupa od Rijeke, bilo je i prije neočekivanih gubitaka bodova, nekih lošijih prezentacija u Europi, naročito protiv Rapida u Beču. Koji su razlozi slabih rezultata na koje Dinamovi navijači nisu naviknuli? Veliki broj utakmica, ozljede, odlasci bitnih igrača poput Gvardiola, Jakića, Majera, Gavranovića...?

- Što god kažem bit će alibi! Ne želim nikakav alibi. Zato ništa ne želim govoriti oko toga, odgovornost je na nama, mi moramo pobjeđivati! Ovaj klub je naviknuo na pobjede i mora se pobjeđivati bez obzira na igrače koje imamo u rosteru. Je li “ovaj ili onaj” uopće nije bitno. Odgovornost je na nama koji smo tu. Moramo se pobjedama vratiti tamo gdje smo bili.

image

Arijan Ademi i Dario Melnjak

MARKO TODOROV/CROPIX Cropix

Koliko su vam teško pali porazi od Rijeke i Hajduka? U Kupu ste ostali bez poluzavršnice, četvrti ste na ljestvici Hrvatske lige. Na to Dinamo nije naučio dugi niz godina?

- Jesu, porazi od Rijeke i Hajduka užasno su nam teško pali, ali od kukanja nema ništa. Trebamo vidjeti, procesuirati sve naše pogreške, moramo shvatiti što krivo radimo. To je jedini recept kako se vratiti na razinu na kojoj Dinamo treba biti. Da, definitivno moramo vratiti naš pobjednički Dinamov gard.

Dobro, vratimo se malo na Hajduk... Kako je moguće da ste onako plašljivo i ziheraški odigrali protiv Hajduka usred Maksimira? Hajduk je imao veći posjed lopte, u cijeloj utakmici napravio je samo četiri prekršaja i pobijedio? Je li defenziva bila trenerov plan ili ste vi igrači sami povukli?

- Samo mogu ponoviti da nismo bili na razini. Samo ću to kazati...

Imate li vi dečki u svlačionici potrebnog samopouzdanja?

- Dobri rezultati su ti koji stvaraju samopouzdanje. Kad se nanižu porazi, sigurno da samopouzdanje pada. Bitno jest da smo svjesni u kakvom klubu igramo, da je Dinamo najveći klub. Ovdje se porazi ne praštaju, ne dopuštaju! Moramo trijumfima podići samopouzdanje...

Možete li se brzo resetirati? Što je potrebno za reset? Vraćanje na Dinamove tvorničke postavke?

- Vratiti se pobjedama! To je jedini način za resetiranje. Nema drugoga. Raditi, trenirati... Sve neke druge sitnice o kojima se govori i piše, a o kojima se naravno može pričati i pisati, ipak u konačnici nisu važne. Samo su bodovi važni, oni stvaraju atmosferu i donose samopouzdanje. Mi moramo znati da je Dinamo klub u kojem se priznaju samo pobjede, sve drugo tretira se neuspjehom i ruši ozračje.

Osjećate li se vi igrači imalo krivci za ostavku bivšeg trenera Damira Krznara?

- Gledajte... Davali smo sve od sebe, u mnogim utakmicama smo stvarali prilike, lopta nije htjela u suparničku mrežu. Imali smo veliko htijenje, veliku želju. To uopće nije sporno. Naravno da mi igrači snosimo odgovornost što nismo bili precizniji. Rezultati nisu bili onakvi kakvi su trebali biti i na koje su Dinamovi navijači naviknuli. Ispričavam se svim navijačima Dinama zbog toga što smo podbacili. Da, definitivno i mi igrači snosimo odgovornost za to, ne samo bivši trener Damir Krznar.

Kapetane, što mislite, jeste li dovoljno poštovali Krznara, kakav je bio trener?

- Naravno da smo poštovali trenera Krznara. Ovim putem želim mu se zahvaliti, imao sam odličan odnos s njim. Ne samo ja, već i kompletna momčad. Puno je pružio našoj momčadi.

image

Arijan Ademi i Damir Krznar

DAMIR KRAJAC/CROPIX

Kako na vas igrače djeluju sve ove priče oko trenera? Otišao je Krznar, sad će do kraja sezone biti Kopić, spominju se njegovi kandidati za njegovog nasljednika....

- Mi smo profesionalci, moramo se usredotočiti na posao koji je pred nama. Na nama je da što bolje treniramo i ostvarujemo rezultate.

Hajduk djeluje moćno, plašite li se da vam klub iz Splita može preoteti titulu?

- Ne plašimo se Hajduka! Ali, mogu kazati da je Hajduk ozbiljna momčad, da su to zorno pokazali na Maksimiru u nedjelju. Zasluženo su nas pobijedili. Međutim, vjerujemo u sebe i vjerujemo da ćemo opet biti prvaci i obraniti titulu.

Imate li osjećaj da su se Hajduk, Rijeka i Osijek značajno podignuli, a da ste vi u padu?

- Istina, Hajduk, Rijeka i Osijek su se podignuli, narasli... Mi, pak, malo stagniramo, daleko od toga da nije tako. Nikako ne želim umanjiti njihove kvalitete i njihove uspjehe. Ali, velim, držim da smo mi najbolji i da ćemo se na kraju veseliti.

Možete li do kraja sezone u ovakvom stanju osvojiti devet bodova protiv Slavena Belupa, Istre i Hrvatskog dragovoljca? To će biti iznimno bitno za zadržavanje pozicije u vrhu ljestvice?

- Tih devet bodova je naš cilj i napravit ćemo sve da ih osvojimo.

Što mogu vaši navijači očekivati u Londonu? Možete li nakon svega napraviti senzaciju protiv West Hama i uzeti taj bod koji bi vas odveo u proljeće Europske lige?

- Sigurno je jedno... Dat ćemo sve od sebe. Nadam se da ćemo biti puno bolji nego što smo bili dosad. Idemo u London da prođemo dalje, odnosno, da proljeće dočekamo u Europskoj ligi.

Hoćete li biti zadovoljni ako ipak ostanete u Konferencijskoj ligi?

- Ne želim o tome sad razmišljati. Prioritet nam je igrati Europsku ligu na proljeće. Ako Bog da, nadam se da to i možemo ostvariti. Moramo biti spremni za sve izazove u Londonu i dati sve od sebe kako bismo se u Zagreb vratili s proljećem u Europskoj ligi - zaključio je Dinamov kapetan Arijan Ademi.

Pjevanje Livaje i Subašića? Ne bih komentirao...

Kako ste vidjeli pjevanje Marka Livaje i Danijela Subašića “mrzim Dinamo, srpsko ime to”?.

- To ne bih komentirao.

322

utakmice odigrao je Arijan Ademi u dresu zagrebačkog kluba

33

pogotka dosad je postigao Ademi za modru momčad

DINAMO U STUDENOME I PROSINCU

EUROPSKA LIGA

Zagreb, 04/11/21.

Dinamo - Rapid 3:1

HRVATSKA LIGA

Zagreb, 07/11/21.

Lokomotiva - Dinamo 1:0

HRVATSKA LIGA

Zagreb, 20/11/21.

Dinamo - Osijek 1:1

EUROPSKA LIGA

Zagreb, 25/11/21.

Dinamo - Genk 1:1

HRVATSKA LIGA

Šibenik, 28/11/21.

Šibenik - Dinamo 1:2

HRVATSKI KUP

Zagreb, 01/12/21.

Dinamo - Rijeka 1:3

HRVATSKA LIGA

Zagreb, 05/12/21.

Dinamo - Hajduk 0:2

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
01. svibanj 2024 17:51