PRIVATNA ARHIVA
JAK INTERES

Kiks nije pokolebao navijače Dinama, pogledajte scene ispred Maksimira: ‘Došao sam u pet ujutro, kad ono...‘

U Maksimiru su na raspolaganje dobili ukupno 1500 ulaznica za gostujući sektor
Piše: Niko MatičevićObjavljeno: 20. listopad 2024. 08:29

Kiks u Puli nije pokolebao Dinamove navijače. Unatoč tomu što su njihovi puleni u 10. kolu SuperSport HNL-a na gostovanju u Puli odigrali samo 2:2, navijači Dinama od jutra čekaju u redu kako bi osigurali svoje mjesto na utakmici Lige prvaka u Austriji gdje Modri putuju na noge Red Bull Salzburgu.

- Ja sam došao u pet ujutro i bio sam uvjeren da ću biti prvi u redu. Kada sam stigao tu već je bilo 50-ak ljudi. Valjda ću doći do karte, ha-ha - rekao nam je jedan od navijača koji čekaju u redu.

U Maksimiru su na raspolaganje dobili ukupno 1500 ulaznica za gostujući sektor. Navijači će u Zagrebu kupiti vouchere, koje će u Salzburgu zamijeniti za ulaznice. Cijena ulaznice je 45 eura.

image
PRIVATNA ARHIVA

Prvog dana prodaje traje prvokup za navijače s godišnjim ulaznicama, a interes za ulaznice je debelo nadmašio ponudu. Gotovo sigurno će sve ulaznice danas nestati. To ne treba čuditi s obzirom na to da se radi o jednom od najbližih mogućih gostovanja. Nije pomogla ni odluka domaćina, koji je brojnim restrikcijama onemogućio Dinamovim navijačima kupovinu ulaznica za domaću tribinu. Time je gostujući sektor ostao jedina opcija.

Dinamo je u prva dva kola Lige prvaka osvojio jedan bod. Nakon teškog 2:9 poraza od Bayerna, uslijedio je nes(p)retni 2:2 remi s Monacom na Maksimiru. Pred Modrima su sada dva ključna gostovanja kod RB Salzburga i Slovana iz Bratislave na kojima će tražiti bodove i povećanje šansi za prolazak u iduću fazu.

image
PRIVATNA ARHIVA

Podsjetimo, Dinamo na pobjedu na gostovanju u Ligi prvaka čeka gotovo 26 godina. Tada je golom Josipa Šimića u Amsterdamu pao Ajax. Dinamovi navijači se nadaju da će u Salzburgu napokon dočekati slavlje na gostujućem terenu u najelitnijem klupskom natjecanju.

Dok je pobjeda protiv RB Salzburga, koji se ove sezone muči, daleko od sigurne, u jedno možemo biti sigurni i nekoliko dana do utakmice. Dinamo će u Austriji imati gromoglasnu podršku svojih navijača.

Linker
20. listopad 2024 08:30