Velimir Zajec

 GORAN MEHKEK Cropix
ČEKA SE TRENER

Ključni sastanak u Dinamu, razmatra se operacija od 3 milijuna eura za ‘nemogućeg‘ kandidata

Potraga za Jakirovićevim nasljednikom ulazi u drugi tjedan, a "bijelog dima" još nema
Piše: Tomislav JuranovićObjavljeno: 24. rujan 2024. 20:36

"Zadnje prije spavanja, provjerim portale, onda se probudim usred noći s istom idejom, a i kada otvorim ujutro oči, prvo se hvatam vijesti. Čovječe, pa ovaj će me Dinamo koštati zdravlja", priča jedan dinamovac na jutarnjoj kavi, uz nezaobilazno pitanje svakih par minuta: "Se zna kaj?"...

Nažalost - ne, stalni je odgovor. Odgovor koji traje evo sada već tjedan dana, koliko je prošlo od mučnog buđenja nakon minhenske porcije koja je označila kraj Sergeja Jakirovića na klupi Dinama. Otad do danas traje velika potraga, kojoj je nemoguće prekinuti tijek. Otkud je plavo društvo krenulo, i gdje će na kraju doći.

U ponedjeljak je, dakle, samo dan nakon što je za Jutarnji potvrdio kako ga nitko nije kontaktirao, opet u prvi plan izbio Nenad Bjelica, a kako je dan odmicao, informacije su se pojačavale, no utorak ujutro, eto, opet je sve splasnulo. Jedina informacija na temu pronalaska trenera koju smo dobili iz kluba glasila je: "Kada čuješ da se sastaje IO, znat ćeš da je to - to".

Bjelica u nedjelju: ‘Nitko me nije zvao‘

U prijevodu, s obzirom i na utakmicu s Banjolama, čini se da će službena potraga biti okončana najprije u četvrtak. Iako nije nemoguće da dobije dodatni prolog...

Za razliku od nedjelje, Nenad Bjelica u utorak nije odgovarao na poruke. Nekima je baš taj detalj bio znakovit u smjeru rješenja cijele trener-sage, drugima je, pak, potencijalno naznačio "dimnu zavjesu" iza koje se krije neko drugo rješenje. Činjenica, međutim, jest da Bjelica u utorak nije bio korak bliže, ali ni korak dalje od postavki u ponedjeljak, u kojima se "opasno pregovara i traži najbolje rješenje po obje strane".

image

Nenad Bjelica

Robbie Stephenson/jmp/shutterstock Editorial/profimedia

Drugi, doduše, fakt govori kako Bjelica, izgleda, Dinamu nije bio među top kandidatima, jer ako je sam u nedjelju kazao da ga nitko nije nazvao, a radi se o petom danu sveobuhvatnog i širokog lova na novo rješenje, onda logički ispada da su neki drugi bili primarni "pickovi" (ili još jesu?), prije nego je Osječanin došao na red.

Kovač, Krznar, stranac...?

Kako god, znakovita je i klupska poruka jer odaje jasan smjer razmišljanja klupskog vodstva, odnosno Marka Marića kao glavnog ideologa ovog trenerskog "safarija" i Velimira Zajeca koji aktivno sudjeluje u cijeloj priči. Ako se, naime, čeka sastanak IO-a koji bi potvrdio Marićev i Zajecov izbor, to u prijevodu znači da će cijela operacija iznositi preko tri milijuna eura. Konkretnije, očito se razmatra o "high-profile" treneru na kojem Dinamo neće šparati.

image

Zajec i Marić

RONALD GORSIC Cropix

O kome se radi, vidjet ćemo. Prema svemu, Bjelica je iz reda "nemogućih" kandidata očito iskočio u prvi plan, ali novi "insajderski" šapati idu i prema smjeru "stranca, a potencijalno i jedne senzacije".

Tijek tog "Dinamo-leaksa", ipak, nakon svega treba uzeti s velikom rezervom, jer kao rijetko kada Maksimirom vlada potpuna kakofonija informacija. Krenula je s Kovačem, nastavila uvelike i s Krznarom, zatim raznim stranim imenima, da bi u ponedjeljak završila s Bjelicom. Konačno, ili zasad, ostaje za vidjeti.

Koliko čujemo, večeras bi se mogao odviti ključni sastanak s novim trenerom, tko god on bio. I nakon toga bi u četvrtak ponad Maksimira napokon trebao suknuti plavi dim...

Linker
24. rujan 2024 20:36